Млечните продукти играят неизменна роля в балансираната и здравословна диета.

...
Млечните продукти играят неизменна роля в балансираната и здравословна диета.
Коментари Харесай

Идеи за вкусни салати с кашкавал

Млечните артикули играят неизменима роля в уравновесената и здравословна диета. Тяхната съществена функционалност е, че обезпечават огромно количество белтъчини на организма. Освен това, те са богат източник на витамини, фосфор, калций и други минерали.

Освен със своята хранителна стойност, млечните артикули вземат участие в редица вкусни предписания. Кашкавалът е един от най-популярните млечни артикули, като той се създава от краве или овче мляко, както и от примес сред обезмаслено и овче мляко. Като вариация, кашкавалът се приема за форма на твърдо сирене.

Една от най-известните предписания с негово присъединяване е кашкавалът пане, а също по този начин продуктът се ползва като добавка към редица вкусни салати. В идващите редове вижте няколко хрумвания за вкусни салати с кашкавал:

Класическа салата с домат и кашкавал

Макар че класическото дуо домат и сирене е неповторимо, то и кашкавалът също може съвършено да се комбинира с домата. Рецептата за тази салата с кашкавал е обикновена и бърза за осъществяване, като са ви нужни кашкавал, домати, маслини, зехтин, оцет, сол и маруля. Първата стъпка е да нарежете доматите, след което накъсвате марулята и овкусявате.

 вложение на кашкавала в салати

Плодова салата с кашкавал

На пръв взор комбинацията сред плодове и кашкавал наподобява несъвместима, само че истината е надалеч по-различна. Плодовата салата с кашкавал е ужасно лятно предложение, за което са ви нужни сезонни плодове, майонеза, заквасена сметана, готварска сметана, оцет и кашкавал. Плодовете се нарязват на кубчета и се прибавят към кашкавала, като на финала се подготвя и прибавя дресинга от заквасената сметана, готварската сметана и майонезата.

Зелена салата с шунка и кашкавал

Още едно вкусно предложение за салата с кашкавал е зелената салата с шунка. За нея са ви нужни маруля, домати, краставици, лук, кашкавал, магданоз, горчица, зехтин, лимонен сок, шунка и сол.

Марулята би трябвало да се нареже на ивички, а останалите съставни елементи на кубчета. Разбърквате добре продуктите, след което подливате маринатата от лимоновия сок, горчицата, солта и зехтина. За спомагателен усет и прохлада поръсвате ситно нарязан магданоз.

Вижте и още няколко хрумвания за салати с кашкавал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР