Млечните и месните ни продукти са визитката на страната ни,

...
Млечните и месните ни продукти са визитката на страната ни,
Коментари Харесай

350 фирми на хранителните изложения

Млечните и месните ни артикули са визитката на страната ни, сподели зам.министър Тодор Джиков Вкусове от Италия, Съединени американски щати, Южна Корея и Гърция пробват гостите
Над 350 компании вземат участие с щандове тази година в интернационалните изложби за храни „ Месомания “, „ Булпек “, „ Светът на млякото “, „ Салон на виното “ и „ Интерфууд  енд  Дринк “ в Интер Експо Център-София.

„ Продуктите на земеделието са в основата на благоденствието на една нация, а общественият резултат на работните места и добавената стойност, които създават, са от голямо значение за стопанската система “, сподели зам.министърът на земеделието Тодор Джиков при разкриване на форума.
-->
„ Българското земеделие създава характерни млечни и месни артикули, които са емблематични “, добави той и означи, че точно те са визитката на страната ни пред света. 

Тодор Джиков сподели още, че за следващ път задграничните профилирани щандове намират своето място на форума в София и показват обичайни артикули за районите, от които идват. „ Специализирани събития като днешните могат да се дефинират като представителна витрина, която демонстрира пред потребителите новите стандарти за висококачествени артикули и тяхното богато многообразие “, съобщи заместник-министърът. 

Той акцентира, че управлението на Министерството на земеделието работи и прави всичко допустимо за обезпечаване на финансова поддръжка за бранша, с цел да бъде обезпечен баланс и отбрана от отрицателното въздействие на външните стопански фактори.

На откриването участваха още ръководителите на Българска стопанска камара /БСК/ Добри Митрев и на БТПП Цветан Симеонов, шефове на браншови съюзи, дипломати.

„ Много американски компании купуват български артикули, доста наши компании продават тук “, сподели посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа, която поздрави присъстващите на български език и предложения гостите да се убедят сами в неповторимия темперамент на американската храна в зала 4.

„ България е обещаващ пазар. През предходната година прирастът в търговията е над 200 млн. евро “, съобщи Франческо Калдерони, зам. началник на задачата и завеждащ комерсиално - икономическия отдел в Италианското посолство у нас.

Поздравление насочи и Киара Петро, шеф на Италианската организация за външна търговия. Двамата поканиха гостите да опитат обичайния италиански усет на разнообразни храни, измежду които кафе, зехтин, паста, виновност и салами, показани на щандовете в зала 5.

Ю Сонг Хуанг от комерсиалната секция на южнокорейското посолство пък насочи вниманието към щанда на своята страна, където са показани най-типичните храни.

Приятно допълнение е и гръцкият щанд, където посетителите могат да опитат познатата и обичана от доста българи морска храна – риби, скариди, октоподи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР