Младши инспектор Момчил Тошков стана . Той е отличен от

...
Младши инспектор Момчил Тошков стана . Той е отличен от
Коментари Харесай

Момчил Тошков, спасил жена от самоубийство, стана полицай на годината

Младши контрольор Момчил Тошков стана. Той е отличен от управлението на Министерство на вътрешните работи за проявен кураж, неустрашимост и доблестна постъпка на 1 декември тази година.
Полицаят е чиновник в Районното ръководство на АЕЦ Козлодуй. По време на служебна командировка в Белене при настаняването си в хотела схваща за жена, която възнамерява самоубийство, готвейки се да скочи във водите на река Дунав. Веднага и без да губи време той се насочва към мястото, където е дамата, а откакто става директен свидетел на нейния скок, с риск за живота, се хвърля след нея във водата и я избавя.
 Министерство на вътрешните работи награди героичен маданчанин, избавил блъснато на пътя момиче Министерство на вътрешните работи награди героичен маданчанин, избавил блъснато на пътя момиче
Грамота за героизъм и цивилен принос изпрати на Зюлфи Джуков от Мадан старши комисар Николай Димов -  шеф на ОДМВР в Смолян...
За страдание, през днешния ден младши контрольор Тошков не съумя да участва в Академията на Министерство на вътрешните работи, с цел да получи оценката си персонално от вътрешния министър Христо Терзийски, защото е с позитивна проба за ковид и е подложен под карантина. То ще му бъде предадено от неговия шеф, който бе на церемонията.
“Изпращаме година, която ни изправи пред непредвидени тествания и провокации. В изискванията на пандемия нашите задания се увеличаваха и не престават да се усилват, само че вие, сътрудници, се справихте почтено и направихте всичко по силите си, с цел да осигурите спокойствието на жителите и реда в страната “, поздрави служителите на реда министър Терзийски, представен от tribune.bg.
Втора премия бе за контрольор Тихомир Димов от Отдел „ Криминална полиция “ в Сливен. Той е отличен поради персоналния му принос за разкриването на ликвидиране на 45-годишен мъж. На трето място бе отличен младши контрольор Димитър Павлов от група „ Охранителна полиция “ на Районно ръководство – Труд, при ОДМВР-Пловдив. Наградата си той получи за дейната му работа по откриване на противозаконна фабрика за цигари с логото на известна комерсиална марка, както и за разкриването на два грабежа, единият от които въоръжен.
Първи подгласник стана основен контрольор Григор Йосифов, шеф на бранш „ Престъпления срещи личността “ в Столична дирекция на вътрешните работи, който е работил настойчиво по доста случаи на убийства, телесни повреди, изнасилвания, прегазвания с автомобил и отвличания. Наградата за цивилен принос отиде при 51-годишния Муртаза Клечов, оказал помощ за издирването на изгубеното в планината 2-годишно момченце край Якоруда.
 За пръв път Пътен служител на реда на годината не е един чиновник на КАТ За пръв път " Пътен служител на реда на годината " не е един чиновник на КАТ
Румен Евтимов от ОДМВР-Перник и Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян са тазгодишните спечелили в националния конкурс " Пътен служител на реда на годин...
“Благодаря за непоколебимия дух и воля, с които работихте.  Наградите през днешния ден са оценка както за персоналните старания на всеки от Вас, по този начин и за Вашите сътрудници, с които работите в екип. Те са и дребна отплата за търпението и проявеното схващане от  фамилиите Ви. Заедно потвърждаваме, че макар проблемите, компликациите и грешките, Министерство на вътрешните работи има своите достижения. Взискателността и рецензиите ни стимулират да изпълняваме почтено своя дълг към  обществото “, обърна се към чиновниците на Министерство на вътрешните работи министър Христо Терзийски и от името на управлението на ведомството им пожела здраве и сили, и увереност, с цел да служат на страната и да пазят положителното.
При колективите на силовото ведомство тази година бяха излъчени две призови места. Те са за отдел „ Специализирани полицейски сили “ – Столична дирекция на вътрешните работи и за чиновниците от бранш „ Патрулно-постова активност и всеобщи мероприятия “ на ЗЖУ – София към дирекция „ Жандармерия “ при Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “.
“През годината сътрудниците се включиха интензивно в екипите, които следяха за спазването противоепидимични ограничения. Служителите участваха и в общо 180 профилирани полицейски интервенции по противопоставяне на стандартната престъпност и наркоразпространението, в голям брой превантивни антитерористични мероприятия, както и в взаимни действия по защита на публичния ред и  противопоставяне на престъпността “, акцентира министър Христо Терзийски. Той връчи почетно отличие на Министерство на вътрешните работи „ За героизъм и заслуга “ – III степен на ст. комисар Стоян Стоянов, шеф на ОДМВР-Стара Загора. По думите на вътрешния министър, ст. комисар Стоянов е от чиновниците, овладели умеенето да работят в екип, да поемат отговорност и да управляват с професионализъм. Доказателство за това бе и последният случай с бързото откриване на бруталното ликвидиране в Стара Загора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР