Младото либеро на България Симеон Добрев се наслаждава на първите

...
Младото либеро на България Симеон Добрев се наслаждава на първите
Коментари Харесай

Симеон Добрев: За първи път усетих неописуемата емоция с националния отбор след победа

Младото либеро на България Симеон Добрев се любува на първите си незабравими моменти с националния тим, като страстта е засилена от обстоятелството, че дебютното му Европейско състезание с мъжкия ни тим се организира на родна земя. След триумфа с 3:1 над Финландия и преди мача против Украйна от груповата фаза на Евроволей 2023 във Варна, 22-годишният русенец приказва за формалния уебсайт на Българската федерация по волейбол.

- Мони, това е първото ти изявление след победа с националния тим на България на Европейско състезание, какво е възприятието?
- Първо - у дома сме, което е най-хубавото. Видяхме страхотна поддръжка, публиката беше неописуема. Много благодарим на българските почитатели, благодаря им от името на целия тим. Чувството е необикновено. Срещу Финландия успяхме да играем много по-добре от първия мач. Във всеки един детайл играта ни се получаваше. Успяхме да бием и прекрасен сервис. Имаше едно разпределяне, мога да го нарека, в третия гейм, само че също по този начин в него на финландците им се получаваше играта.

- Още в дебютния ти мач на Европейско състезание с мъжкия народен тим на България описа, че сходни мощни подиуми дружно с почитателите си гледал единствено по малкия екран. Но след мача с Испания тази страст не беше приключена до дъно, както стана в този момент след успеха, какво по-специално усети в този момент, когато с целия тим имахте щастието безусловно да се гмурнете в бяло-зелено-червеното море?
- Емоцията с почитателите след края на мача мъчно може да се опише с думи. Имаше и надвикване сред двете агитки, сред почитателите на двете страни. Мога да кажа, че за първи път усетих такова нещо. С клубния си тим съм го усещал в претъпкана зала, само че с националния тим в никакъв случай не бях усещал сходно нещо.

- Какво очакваш от идващия мач против Украйна - тим, който сигурно ще се хвърли като за последно?
- Абсолютно е по този начин. Както сподели и мачът Хърватия - Украйна, в нашата група няма слаби тимове. А е по този начин и в останалите групи. Надявам се, че ще бием Украйна, само че ще е здрава борба.

- Вярваш ли, че спокойствието от успеха над Финландия ще помогне на националния тим на България да се върне към тактиката и проектите отпреди мача с Испания?
- Смятам, че ще се случи тъкмо това. Както видяхте, против Финландия излязохме със напълно друго лице и нещата се получиха.

- Още по-добър ли ще е България в идните мачове?
- Абсолютно.

- Какво би споделил на почитателите, които още не са усетили от тази страст, само че занапред ще идват в залата?
- Да си купят билети и да заповядат в залата. И да бъдат здрави.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР