Младоженци от Асеновград се заеха с благородна кауза. Те предпочетоха

...
Младоженци от Асеновград се заеха с благородна кауза. Те предпочетоха
Коментари Харесай

Сватба без букети в Асеновград събра 700 лв. в помощ на Лиза

Младоженци от Асеновград се заеха с благородна идея. Те избраха да не получават букети на сватбата си. Вместо това, приканиха гостите си да дарят, плануваните за цветя средства, за младо момиче, страдащо от Множествена склероза. Всички одобриха самодейността с отворено сърце. И по този начин – капка по капка се събраха 700 лв..
Двамата влюбени, които си споделиха „ Да “ през миналата събота (25.08.18 г.), описват, че са научили за провеждането на самодейността от техни другари.
„ Малко преди да настъпи нашият брачен ден ние бяхме шафери на наши близки. Тогава разбрахме за идеята " Сватба без букети ". В множеството случаи се събират играчки, книги и облекла за центрове, в които се отглеждат деца. Още на идващия ден, след сватбата на нашите другари, двамата си говорихме каква да бъде нашата идея. Бързо и единомислещо взехме решение, че тя би трябвало да бъде Лиза, защото с нейния случай сме осведомени още от самото му начало. “, показа пред Actualno.com младото семейство.
Двамата пожелаха да не загатваме имената им.
" Не е значимо кои сме, не сме го създали, с цел да се прочуем, а с цел да помогнем. И благодарим от сърце на всичките ни посетители, че се включиха в благородната самодейност, без да се двоумят. Надяваме се да „ заразим” повече хора да стават основатели на сходни дела ", обясниха двамата асеновградчани.
Общото положение на 33-годишната Лизавета Иванова все още е положително, заяви майката на момичето – Вероника.
" Безкрайно сме признателни на младоженците и на всички донори, които са се присъединили в акцията ни от самото й начало до момента! “, през сълзи от благополучие тя благодари за жеста. Лиза се движи и се храни независимо, откакто към този момент е минала един 4-месечен курс на терапия. Към момента организмът й приема добре, без странични резултати, стволовите кафези, които ѝ се вливат. Лекарите са решили, че следва да се направи къса отмора и през месец септември курсът следва да се повтори. Лечението на 33-годишното момиче се организира в клиника в Турция. За да бъдат осъществени идващите четири вливки са нужни общо 36 000 $. Средствата за първата от тях са дарени от работодателя на майката - Вероника Иванова, а за втората – са събрани от дарения в акцията. Нужни са още 18 000 $, с цел да се приключи и този курс, след който ще стане ясно дали Лиза ще получи късмет за естествен живот, или ще е належащо лечението да продължи. Вероника уточни, че методът е експериемнтален.
Тъй като за болестта „ Множествена склероза “ към момента не е намерено извънредно лекуване, очакванията са положението на Лизавета да бъде нормализирано. Целта е заболяването да излезе в ремисия, да спре да се развива и „ да се върне обратно във времето “, когато момичето се е чувствало по-добре, нямало е признаци болки и се е движело без усложнения.
Обединена Българска Банка
BG 84 UBBS 80021060713340
Титуляр: Лизавета Иванова Иванова
Дарителски SMS с текст на латиница: DMS LIZA на номер 17 777
Pay-Pal: [email protected]
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР