Младо семействот от с. Дорково, общ. Ракитово дари 13 микровълнови

...
Младо семействот от с. Дорково, общ. Ракитово дари 13 микровълнови
Коментари Харесай

Младо семейство дари 13 микровълнови фурни за хората от Кръс...

Младо семействот от с. Дорково, общ. Ракитово подари 13 микровълнови фурни на потърпевшите фамилии от пожара в с. Кръстава, общ. Велинград.

Пожара, който опустоши над 10 къщи в селото на 13 август, остави без дом многолюдни фамилии. Това разсъни голяма вълна на съпричастност на десетки хора от района, страната и на живеещи българи в чужбина. Всички отзовали се на апелите за помощ, се пробват да спомогнат за най-приоритетните потребности на изгубилите домовете и покъщината си в огнената буря.

Такова огромно човешко съчуствие демонстрират и младото смейство Валентин и Валентина Хаджиеви от с. Дорково. Те имат 2 деца – едно момче Ясен на 9 година и момиченце Крисия на 2 годинки и 4 месеца. Валентин работи, като осигурителен брокер, а брачната половинка му (родом от гр. Ракитово) се грижи сега за развъждането на децата.

В телефонен диалог, особено за читателите на Валентин показа усещанията от визитата им във велинградското село. Каза, че ужаса от фотосите в интернет не може да се съпостави с това, което се вижда онлайн. Думите му бяха: „ Всичко е като че ли, след атомна бомба…! “

Кметът на с. Кръстава Салих Узунов и жителите са ги посрещнали доста топло и с огромна признателност за дарението. Оказало е, че са закарали 13 микровълнови, а потърпевшите фамилии от пожара са 12. Така 13-тата микровълнова са подарили на друго оскъдно семейство от селото.

Валентин Хаджиев показа, че вместо да идат на море, са решили да оказват помощ със средствата на тези ощетени хора. Първоначалната концепция на Валентин и Валентина е била да дарят пари на всяко семейство, само че след това са решили, че по-добрия вид е закупуването на микровълновите фурни.

За благородната постъпка на дорковското семейство ние разбрахме от обява във Фейсбук, която се споделяше от десетки консуматори на обществената мрежа. Сем. Хаджиеви бяха по този начин общителни незабавно да откликнат на запитването от наша страна и да разрешат да разкажем на своите читатели за тяхното подаяние. Те благодарят и за съответното подпомагане на магазина обезпечил по най-бързия метод доставката на заръчаните микровълнви фурни.

Цитираме и текста от Fb-поста в профила на Валентин Хаджиев от 23 август, след визитата им във велинградското село.

„ Днес посетихме потърпевшите след пожара в с. Кръстава от мен и брачната половинка ми Валентина Хаджиева подарихме на всички фамилии по една микровълнова фурна. Пожелаваме на фамилиите да са живи и здрави и доста скоро да се върнат по домовете си. Благодаря на брачната половинка си за поддръжката и на Техномаркет Велинград за бързата доставка на 13 броя микровълнови фурни NEO. “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР