Младо семейство от Видин с бебета, близначета на възраст по

...
Младо семейство от Видин с бебета, близначета на възраст по
Коментари Харесай

Зам.-апелативният прокурор Галя Маринова: Нито един случай на побой няма да бъде неглижиран и това трябва да е ясно

Младо семейство от Видин с бебета, близначета на възраст по една годинка, е било бито с бухалки и боксове в квартал " Нов път ". Това разкри на място във Видин заместничката на основния прокурор Галя Маринова, оповестиха от прокуратурата.

Тя, дружно с Петър Коцин - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи показаха информация за подхванатите дейности по следствие на побоя. В брифинга участваха и Ваня Ненкова - областен прокурор на Окръжна прокуратура-Видин и районният прокурор на града Илияна Целова, под чието управление се води формираното досъдебно произвеждане за нанесения побой.

Зам.-апелативният прокурор Галя Маринова съобщи, че “нито един случай на побой или на хулигански прояви няма да бъде неглижиран и това би трябвало да е ясно “ , а противодействието на битовата престъпност продължава да бъде измежду целите на прокуратурата.

„ С оглед на комплицираната епидемиологична конюнктура в страната и завръщането на доста хора от чужбина, в това число престъпно проявени, прокуратурата, проверяващите и правоохранителните органи поставят оптимални старания за недопускане на ескалация на битовите закононарушения и за тяхната предварителна защита “, увери прокурор Маринова.
 
На 16 май, към 11:20 часа в центъра на Видин мъжът, който излизал от вкъщи си дружно със брачната половинка и двете си деца, бил атакуван от четирима души, нанесени са му били удари с бухалки и боксове.

След подаден сигнал до органите на реда, неотложно са почнали дейности по определяне на причинителите на нападението, претършуване и изземване в парцел в града и леки коли.

С разпореждане на прокурор в Районна прокуратура-Видин за период до 72 часа са арестувани четирима души, на които са им повдигнати обвинявания за причиняване на телесна щета по хулигански подбуди.

По-рано в ефира на, фамилията описа за случая , а мъжът сподели и раните си, породени от побоя.  По думите на пострадалия Владимир, той е пресрещнат до автомобила си и е обичай с бухалки от група мъже. Нападателите протегнали ръка и на жена му.

Владимир споделя, че ден преди побоя имал спречкване на пътя. Лек автомобил щял да го блъсне и той ударил по капака.  Шофьорът се заканил, че ще се саморазправя с него. Ден по-късно Владимир е атакуван до автомобила си на излизане от вкъщи му.

" Помолих ги единствено да оставя детето. Тогава бях ударен с бухалка по главата. Видях, че през това време бият и жена ми, която държеше другото дете ", споделя той.  Когато слиза от колата, брачната половинка му Кристина вижда, че Владимир е заобиколен от група мъже.

От ударите, които му нанасят, младият мъж пада на земята и изпуска едно от децата си. Кристина взима двете деца и бяга. Нападателите заплашват фамилията и с ликвидиране, настояват пострадалите.

Заради случая ромската махала във Видин, където живеят арестуваните, е блокирана от полиция. Проверяват се всички влизащи и излизащи автомобили.  Своето отвращение изрече и основният прокурор Иван Гешев от село Ореховица, Плевенско, където беше поради нахлуване над 90-годишен пенсионер.

„ На центъра на града младо семейство с деца под 1-годишна възраст са бити измежду бял ден! Три лица са арестувани под стража за този случай. Те са поданици на емблематичния квартал „ Нов път “, прочут с доста неща и „ бизнес “ с Данък добавена стойност, търговия с акцизни артикули и други. Едното лице е жена “, изясни Иван Гешев.

Съвместните акции на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, ориентирани към понижаване на битовата престъпност, не престават на територията на цялата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР