Младо момиче вече не може да върви и да се

...
Младо момиче вече не може да върви и да се
Коментари Харесай

Момиче се парализира заради райски газ СНИМКИ

Младо момиче към този момент не може да върви и да се храни сама. Причината? Според нея положението й се дължи на използването на известния и в България божествен газ.

25-годишната Кери Донълдсън, която живее в Лондон, почнала да използва веществото още през 2017 година, когато тя и приятелите й го разкрили по време на празненствата, които най-често провеждали уикендите.

“Всеки го използваше”, разяснява тя пред британското издание " Метро ".

Кeри зачестила използването на динатриевия оксид и скоро по-късно почнала да го използва всекидневно.

" Вземах го по три дни, а след това повръщах идващите няколко”, споделя тя. При нея резултатите са съществени. Губи вкус, не пие и вода. Чувствала се зле и спяла по 12 часа. Но това не я разубедило и Кери траяла да използва балони.



След време почнала да губи чувствителността на ръцете и краката си. А поради това посещавала болница няколко пъти.

Тя споделя, че равнищата й на B12 били сериозно ниски, а поради това се наложило да си бие инжекции с изчезналия витамин.

“Знаех, че това ми вреди, само че не ме интересуваше”, споделя момичето. За положението си обаче подозирала използването на божествен газ.

Решението да спре използването на веществото взела през 2020 година, когато изгубила възприятие за левия си крайник. Кери прекарала година и половина, вървешком с патерица, получавала и постоянни инжекции с B12. През това време страдала и от болежка в долната част на гърба, за която считала, че е повода от използването на балони. Обаче решила да пренебрегва неприятното чувство.

Този януари обаче положението й се влошило. Болката в гърба станала толкоз мощна, че младото момиче не съумяло да направи даже няколко стъпки. Веднага се отправила към болничното заведение, където лекарито открили контузия на един от гръбначните дискове и увреждане на нервите. Едва на 25 години Кери не можела да върви.

“Очевидно това е породено от балоните. Прекалено дълго търпях, не се лекувах, и провалите се влошиха”, споделя тя.

Младата жена остава в болница за цели пет седмици, преди да бъде изписана през месец март.



Днес за нея се грижи нейният татко, тъй като момичето не съумява да се обгрижва сама. Той й оказва помощ за посещаването на банята, приготвянето на храна и други

Кери проговаря за своя случая, с цел да повлияе на други младежи, тръгнали по нейния път. “Съжалявам, че използвах диазотен оксид. Ще ми се да имах повече информаци по темата”, споделя тя.

Кери добавя, че желае да показа историята си пред младежи - главните купувачи на балони.

Попадаме на историята на младата британка в миг, в който в България тематиката за използването на божествен газ още веднъж е гореща. Дори към този момент е налице възбрана на продажбата на веществото в магазини и заведения.

Днес нашумя и казусът на 15-годишен юноша от Правец, който стигна до токсикологията. Той използвал алкохол и балони в нощно заведение. Момчето било отведено в Спешното от свои връстници, а по-късно стигна и до “Пирогов”.

Как ще повлияе държавната регулация на пазара на балони с божествен газ у нас и дали ще се трансфорат в нов “забранен плод”, остава да разберем.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР