Младо момиче от Велико Търново разказва във видео, споделено в

...
Младо момиче от Велико Търново разказва във видео, споделено в
Коментари Харесай

Момиче от Велико Търново: На въпроси към Христо Иванов и хора от ПП,получих заучени фрази и увъртане

Младо момиче от Велико Търново споделя във видео, споделено в страницата й в обществената мрежа, за диалозите си с Христо Иванов и представители на Демократична България и Политическа партия по време на предизборната акция.

 

Детелина Патрушева, доброволец във фондациите " Въздигане " и " Исторически парк ", отива на митинг-събитие на новата коалиция, с цел да попита неща, които я интересуват като жител на България. В подмяна получава " заучени изречения, кухи пояснения и недомлъвки " (цитираните избрания са по нейни думи).

 

" Казаното от представители на Демократична България и Политическа партия ще обобщя като повторение на заучени изречения без конкретика. Ето по какъв начин разсъждават те: " България е НАТО, ние сме НАТО. Ако желаеме да бъдем предпазени, би трябвало да следваме това, което ни кажат ".

 

След полемиката с тях още повече затвърдих позицията си за какво България не би трябвало да бъде забъркана във войната сред Съединени американски щати и Русия ", споделя младото момиче.

 

" Искам да продължа образованието си в България. Искам да пребивавам на едно процъфтяващо място. Аз не считам, че България в този миг може да бъде независима. Но по тази причина не са отговорни политиците, а ние като народ - нашето ниско самочувствие и куп проблеми, които сами си вършим ", изяснява тя и продължава:

 

" Обаче има едно " само че ": Ако Съединени американски щати управляват нас, то за какво да им пука за нашите обичаи, народ, за нашето самозапазване? Вижте какво се случва в този момент - Русия и Съединени американски щати водят война и кой страда - украинците ".

 

" И за какво мислите, че на някои му пука за нас, пита риторично тя и продължава: Ние имаме толкоз доста проблеми - стопанска система, туризъм, заболели деца - опазване на здравето. А сме тръгнали да се включваме във войната - да пращаме оръжия, да постановяваме наказания. Защо да имаме вяра на някого, че ще ни отбрани, мислите ли, че на някого му пука за нас? Защо да вършим това, което ни споделя НАТО? Има една приказка: " Ако някой ти каже да скочиш от моста, ти ще скочиш ли " - Ами, не! Трябва ли да скачаме от моста като мишки, вместо да се изпратим като народ - съзнателен какво желае и какво прави. Нека вземем хубавото от другите страни и да го използван у нас, а не да влизаме в непознати войни ".

 

" От диалога си с хора на Демократична България и Политическа партия не получих нито един отговор на въпросите си. Разочарована съм! ", отбелязва тя.

 

" На 23 април излизам на митинг за мир и неутралитет ", декларира Детелина Патрушева. " Не желая да бъдем въвлечени във войната ", безапелационна е тя.

 

Младото момиче приканва всички свои съидейници да създадат същото, с цел да покажат своята позиция.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР