Младият защитник на ЦСКА-София Валентин Антов застана пред камерата на

...
Младият защитник на ЦСКА-София Валентин Антов застана пред камерата на
Коментари Харесай

Талант на ЦСКА-София хвали Ел Маестро

Младият бранител на ЦСКА-София Валентин Антов застана пред камерата на Българска национална телевизия за изявление. 17-годишният състезател на " алените " показа вижданията си по отношение на мача с Адмира, Нестор Ел Маестро и изхода от тазгодишното състезание.

Доста безапелационна победа против Адмира (Вакер). Очакваше ли да бъде толкоз лесна?

- Не съм очаквал и не мисля, че беше толкоз елементарно. Просто се бяхме подготвили доста добре, треньорът беше избрал вярната тактичност и нещата ни се получиха.

До къде може да стигне ЦСКА в Лига Европа?

- Нямаме избрана цел, само че желаеме да стигнем, колкото се може по-далече.

Колко мъчно е един 17-годишен футболист да извоюва място измежду мъжете?

- Определено не е елементарно. Трябват доста тренировки и себераздаване. Трябва да се тренира крепко и да се опитваш да се доказваш. Мисля да не преставам по същия метод.

Заявка ли е трудът ти за непрекъснато място в първия състав?

- Надявам се. Искам да играя, колкото се може повече. Раздавам се на тренировки и на мачовете, когато получавам минути.

Ти си един от дребното играчи, които минаха през всички компликации за клуба в последните години. Периода във " В " група, след което фалирането на достоверния клуб. Как претърпя това време?

- Труден интервал за клуба. Но това ни сплоти доста, тези моменти демонстрираха,че ЦСКА има същински почитатели, които държат на отбора, само че това беше една опция за мен. Мисля, че тези тренировки и мачове с първия тим във " В " група, още когато бях на 14 години, ми помогнаха.

Как се почувства, когато постави капитанската лента на 14-годишна възраст?

- Невероятно. Никога не съм си мислил, че може да се случи това. Бях още дребен и мъчно го възприех, само че считам, че това беше добре за мен, тъй като не ми пречеше. Останах стъпил крепко на земята. Имах и тежка травма, само че в този момент всичко е в предишното и желая да надграждам.

Отново се разяснява тематиката с достоверността. Как един футболист откърмен с " алената " концепция гледа на тези разногласия?

- Това е ЦСКА. ЦСКА е на " Армията ". Виждате всички тези почитатели. Стадионът отново беше цялостен оня ден. Не се колебая, че в случай че продължим, той отново ще се изпълни. Това е ЦСКА. Даваме всичко от себе си и желаеме да реализираме триумфи с този отбор.

Какъв е Нестор Ел Маестро като треньор?

- Той е доста по-различен треньор от това, което сме привикнали да виждаме в България. Има избран жанр на игра и тренировки и държи на него. Разбира какво може да се случи в България. Разбира по какъв начин би трябвало да се играе и по какъв начин да се печели.

Какъв ти беше първия допир с ЦСКА?

- Още от първи клас съм в клуба. Има доста неща, които си припомням. От тренировките на " Червено знаме " през треньорите и всички неща през, които сме минали. Това са хубави мемоари и ми служат като мотивация да се разпределям за ЦСКА. От както се помня съм в семейстовто на ЦСКА и ще не преставам да бъда.

Имаш ли спомен от последната шампионска купа на ЦСКА, която беше извоювана преди 10 години? Тогава си бил на 8.

- Определено. Бях там. Помня доколкото може да се помни. Знам,че сме били първенци. Не помня елементи, само че сме се радвали.

Има ли сили ЦСКА да се пребори с Лудогорец за шампионската купа?

- Разбира се. Лудогорец са доста класен тим и в последните седем години са постоянно първи. Но ние сме ЦСКА и постоянно се борим и ще се опитаме да създадем нещо още този сезон. Времето ще покаже.

Как един 17-годишен футболист се опазва от изкушенията, които провалине значително гении?

- Не знам. Не ми е мъчно да не вървя по клубове и да излизам непрекъснато. За мен сега е значимо да се развъртвам и да съм сериозен и мисля, че това е верният път за мен. Има доста случаи на млади футболисти, които са създали дебют на доста дребна възраст, само че след това не са успяли. Това за мен е обеца на ухото и знам,че не съм стигнал до на никое място и би трябвало да работя доста крепко, с цел да се случат нещата.

Кои са най-важните правила за теб?

- Да съм експерт, да упражнявам крепко, да се храня вярно, да дремя задоволително. Всичко, което е значимо за един състезател. Опитвам се да последвам режима си и да упражнявам крепко, зада съумея.

Какъв е Валентин Антов отвън терена?

- Скромен, спокоен, упорит.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР