Младият кандидат от Демократическата партия Пийт Бутиджидж реши да се

...
Младият кандидат от Демократическата партия Пийт Бутиджидж реши да се
Коментари Харесай

Два дни преди супервторника: Пийт Бутиджидж се оттегли от надпреварата за президентския пост в САЩ

Младият претендент от Демократическата партия Пийт Бутиджидж реши да се отдръпна от конкуренцията за Белия дом, съобщи Франс прес. Бутиджидж направи изказване в своя град Саут Бенд в щата Индиана.

" Нашата цел постоянно е била да помогнем за обединяването на американците, с цел да бъде надвит Доналд Тръмп ", сподели той, застанал до брачна половинка си, пред свои последователи.

" Трябва затова да признаем, че на този стадий от конкуренцията най-хубавият метод да останем правилни на тези цели е да се оттеглим и да помогнем за обединяването на нашата партия и на нашата страна ", добави Бутиджидж.

Това изказване бе направено след тежкото проваляне в Южна Каролина, което сподели, че му е мъчно да активизира чернокожите гласоподаватели.

Той се отхвърля от конкуренцията два дни преди супервторника, на който 14 щата ще изберат собствен претендент.

Трийсет и осем годишният някогашен кмет на Саут Бенд сервира изненада, като завоюва партийните събрания в Айова, изпреварвайки сенатора Бърни Сандърс.

Той бе първият претендент открит педераст, който имаше шанса да получи номинацията на огромна партия за президентските избори. В дебатите се нарежда като сдържан претендент и разкритикува несъразмерното клатушкане на партията наляво.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР