Младият архитект Пламен Мирянов - син, който стана иподякон в

...
Младият архитект Пламен Мирянов - син, който стана иподякон в
Коментари Харесай

Арх. Мирянов осъди скандалния клип, оскверняващ православен храм: Стреснѝ се, племе закъсняло!

Младият проектант Пламен Мирянов - наследник, който стана иподякон при започване на годината и сега учи магистратура в Богословския факултет към Софийския университет, се включи в общественото наказание на скандалния клип на " Пайнер ", оскверняващ православен храм.

 

Припомняме, че предходната седмица Софийска света митрополия излезе с остра реакция след нов видеоклип на музикалната компания, в който фолк певица танцува полугола на камбанарията на храм от Софийска епархия.

 

Митрополията твърди, че това е направено без единодушието на Българската православна черква. Оттам допълниха, че клипът е в изострен прорез с християнския морал, възприетите от обществото правила и е в нарушаване на закона.

 

В обявата си родолюбецът арх. Мирянов цитира пасажи от Библията и се обръща към читателите с думи от стихотворение на националния стихотворец Иван Вазов: " Стреснѝ се, племе закъсняло! ".

 

Под текста си младежът прибавя тагове с думите " позор " и " проваляне ", от които се схваща и жестоката му оценка към сходни появи.

 

Ето го и целия коментар на иподякона:

 

Да опетниш храма и пред него да разпънеш „ шатрите на нечестието: (Пс.83), пошлостта, гротеските, на мерзостта на запустението и самоунищожението…

Да опетниш храма със срамни танци по камбанарията, която приканва богомолци към молитва, изповед и смирение. Да опетниш храма, съграден, та да можеш ти да се очистиш. Ти да се въздигнеш. Но с безочлива подигравка да го поругаеш и да отпаднеш продаден, захласнат и разяден от пъклен ентусиазъм на злобна нападка против Бога, Който те създаде…

Да продадеш душата си.
Да изтриеш съвестта си.
Да се отречеш от вярата си.
Да похулиш корени и памет, полезности, морала си.
Да повлечеш към бездната мнозина.
Да изчезнеш.
Да затриеш себе си.

„ Стреснѝ се, племе закъсняло!
Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!
След теб поколение иде цяло –
какво ще да му завещайш?
Недей оставя, благи Боже,
без лампа Твоя свет олтар,
без химна Твоето подножье,
без религия живата си гад!
Недей оставя без звездица
моряка, в нощний мрак остал,
без утро мъничката птица,
народите - без блян. “

                          Иван Вазов

„ Защото един ден в Твоите двори е по-добър от хиляда дни. Желая по-добре да бъда при прага на Божия дом, в сравнение с да пребивавам в шатрите на нечестието. “
ПС. 83:11 СИ

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР