Младите лекари от випуск 2019 на Медицинския университет /МУ/ в

...
Младите лекари от випуск 2019 на Медицинския университет /МУ/ в
Коментари Харесай

Повече от 400 млади лекари положиха Хипократова клетва

Младите лекари от випуск 2019 на Медицинския университет /МУ/ в София поставиха Хипократова клетва и получиха дипломите си по време на публична гала в НДК.

От приключилите медици 237 са българи, а 205 са чужденци. Шестимата цялостни отличници бяха удостоени с наградата "Златен Хипократ ". Наградените ще получат и по 2800 лева Средствата се дават от наследство, което преди две години МУ получи от доктор Андрей Георгиев. Сумата, която доктор Георгиев завеща на МУ-София, е в размер на 1 037 413 $. Отличниците ще получат и плакет с облика на доктор Андрей Георгиев.

Цвета Караянчева връчи оценките в категорията „ Млад доктор “

Проф. Виктор Златков - ректор на МУ, поздрави абитуриентите, както и родителите, подкрепили децата си в определения професионален път. Председателят на Съвета на ректорите в България проф. Любен Тотев също поздрави младите медици и ги прикани да не не помнят родното си място, както и хората, дали им парченце от себе си, с цел да бъдат това, което са сега.

Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров приветства младите си сътрудници и предвижда, че ги чакат доста провокации. Да се бориш за живота на другите е чест и отговорност, само че и предизвикателство, добави той. Маджаров им пожела да запазят човечността си, да продължат да се усъвършенстват, да не се опасяват от компликациите.

На церемонията участваха представители на разнообразни дипломатически задачи, на министерства, на съсловната организация, шефове на лечебни заведения и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР