Младите иракчани, които направляват протестите с настояване за дълбоки политически

...
Младите иракчани, които направляват протестите с настояване за дълбоки политически
Коментари Харесай

Иракчаните се опасяват, че напрежението между САЩ и Иран засенчва техните протести

Младите иракчани, които направляват митингите с гледище за дълбоки политически промени, се притесняват, че спорът сред Съединени американски щати и Иран, който частично се разиграва на територията на Ирак, погубва техния подтик. Още преди офанзивата на Съединени американски щати с дрон, при която бе погубен ген. Касем Солеймани, четиримесечните митинги против корупцията във властта, неприятните комунални услуги и възходящата иранска интервенция в държавните каузи бяха спъвани от вътрешни разделения.

Насилствените ограничения на силите за сигурност изостриха напрежението, което докара до стотици убити и хиляди ранени, както и до целенасочени убийства на симпатизанти.

И в бурните последствия от удара с дрон, с който бе погубен и командирът на иракската милиция Абу Махди ал Мухандис, осуетяването на нова война в Ирак стана водеща задача на държавни представители, които обезверено се опитваха да възпрат враждата сред Вашингтон и Техеран.

" Страхуваме се, че въстанието е забравено и ръководещите се концентрират върху неща, които не желаеме, които не са наша цел ", сподели Нур, деятел от багдадския площад " Тахрир ".

Той пожела да бъде представен единствено със личното си име, опасявайки се от репресии, също като всички интервюирани в този репортаж.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР