Млади родители от Бургас изпаднаха в шок, след като установиха,

...
Млади родители от Бургас изпаднаха в шок, след като установиха,
Коментари Харесай

Шок: Роди се бебе с 6 пръста СНИМКА

Млади родители от Бургас изпаднаха в потрес, откакто откриха, че бебенцето им се е родило с шест пръста на лявото краче, предава " Флагман ".

Малката принцеса идва на бял свят на 27 август с обикновено раждане в една от бургаските лечебни заведения. Родителите са удовлетворени от обслужването, а майката и бебето получават отлични грижи. Изненадата обаче идва, когато фамилията към този момент е у дома и майката преоблича момиченцето си. Оказва се, че лекарите са пропуснали да й оповестят, че дребната се е родила с шест пръстчета на едното краче. Родителите са втрещени, безусловно не имат вяра на очите си и недоумяват за какво неонатолозите не са им споделили за казуса. Те упрекват и професора от Пловдив, който три пъти по време на бременността е правил проучването фетална морфология и не е разкрил казуса в утробата на майката.

Оказа се, че многопръстието е постоянно срещано събитие при новородените. При феталната морфология обаче се виждали пръстовите кости, а детенцето има по 5 на двете крачета. На видеозона на бебчето от Бургас не се е видяло шестото пръстче, тъй като то е без кост. Затова и професорът, който е един от уважаваните експерти в региона, е нямало по какъв начин да предизвести родителите на момиченцето.

Факт е обаче, е днешната медицина с лекост се оправя с казуса, а възобновяване в ранна възраст при дечицата е извънредно бързо и нетравмиращо. Най-често шестте пръстчета на ръцете се отстраняват от детски ортопед малко след раждането на бебето, а тези на крачетата – след 3-годишна възраст.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР