Млади хора се връщат на село да работят като ветеринарни

...
Млади хора се връщат на село да работят като ветеринарни
Коментари Харесай

Млади хора се връщат да работят на село като ветеринарни лекари

Млади хора се връщат на село да работят като ветеринарни лекари. В Хаджидимово след довеждане докрай на висшето си обучение да работят в стопанства със селскостопански животни са се върнали двама млади мъже. Стопанствата обаче понижават фрапантно, а с тях няма да има и ветеринарни лекари на село.

Хаджидимово

Юсеин Петелов е единствено на 25 години, а от три към този момент работи като ветеринарен доктор в стопанство със животни в Хаджидимово. Грижи се за 1000 овце, десетки крави, малко кози и кокошки. Казва, че с цел да са здрави животните и продуктивни е належащо да има експерти.
доктор Юсеин Петелов - ветеринарен доктор : „ Ами би трябвало да са сърцати първоначално, до момента в който те тяхната работа не минава освен през ръцете, само че и през главата, нищо няма да се получи. Аз в никакъв случай мисля, че не бих съумял да пребивавам в град и още повече огромен, просто на село си е друго, би трябвало да го изпитате, с цел да знаете какво е. “
Едва трима са младите ветеринарните лекари в Гоцеделчевския край като него. Тъжното съгласно младия експерт е, че стопанствата с животни в селата стават все по-малко. Драстично са намалели кравите, овцете, а козите са на изгубване.
доктор Юсеин Петелов: „ Един ветеринарен доктор няма какво да прави на село без животни да в някои от селата примерно на 4-5 села, в случай че има някакво стопанство по-голямо, а в другите няма нищо. " Младият доктор счита, че с цел да е по-чисто българското месо, е належащо да се наблюдават всички процеси при животните - от раждането до постъпването им в касапница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР