Младен Кръстаич е новият селекционер на националния отбор по футбол.

...
Младен Кръстаич е новият селекционер на националния отбор по футбол.
Коментари Харесай

Кръстаич пое България

Младен Кръстаич е новият селекционер на националния тим по футбол. Сърбинът подписа за 2 години, откакто бе утвърден от Изпълкома на БФС. Той води в София екипа си - Стефан Янкович, Неманя Милинчич, Дарко Божович. Към тях ще се причисли Иван Иванов. Бившият бранител, който е прочут с прозвището Русия, сега е треньор в школата на Славия. Двамата се познават от общия им престой в Партизан.

Кръстаич няма богата треньорска кариера, само че през 2018 година извежда Сърбия до присъединяване на Мондиала в Русия. На клубно равнище е водил Бачка Топола и Макаби ТА (Изр), а като футболист има над 300 мача за немските Шалке и Вердер.

" Взе се решение, че би трябвало да се обезпечи непознат експерт. По доста аргументи. На нашия тим му би трябвало дисциплинираност и темперамент, по тази причина се спряхме на Кръстаич. Само един път сме имали подобен експерт, откогато съм президент. Това беше Лотар Матеус, само че той беше без помощници от чужбина ", сподели шефът на БФС Боби Михайлов.

" Имате доста надарени млади футболисти и по тази причина се съгласихме на това предложение. За последната година в националния тим е имало 47 играчи, някои от които с по 1 мач. Сменили сте 7 вратаря в 8 мача, което е малко несериозно. Ще съм непрекъснато на терен. Такъв бях и като футболист, работя непрекъснато. И като футболист постоянно давах всичко от себе си ", сподели Кръстаич.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР