Младен Кърстаич ще може да се сбогува с националния отбор

...
Младен Кърстаич ще може да се сбогува с националния отбор
Коментари Харесай

Кърстаич се сбогува с България в Тирана, канят Мъри Стоилов да го смени

Младен Кърстаич ще може да се сбогува с националния тим на България, без да чува крясъци “оставка ”.

Такива заехтяха от камерната аудитория на стадион “Васил Левски ”, до момента в който държавният ни отбор записа ново срамно дъно - падна от новобранеца в квалификационната група за европейско състезание следващата година Литва и зае мястото му на края на класирането.

49-годишният Кърстаич ще води за последно България при гостуването на Албания на следващия ден за контролна среща.

Причината - липса на време за съответна реакция след следващия неуспех. Явно и спортният шеф Георги Иванов-Гонзо не желае да повтори хода след промяната на Ясен Петров предходната година, когато застана краткотрайно отпред на националния тим.
 
След спаринга с Тирана Кърстаич съвсем несъмнено ще се прибере в родната Сърбия в очакване на официализирането на статута му като незает.

Падението против Литва значи, че България най-малко една година няма да има победа. С оглед на това, че през ноември ни предстоят домакинска европейска подготовка с водача Унгария и посещение на Сърбия, е прекомерно евентуално серията да продължи. За последно предишния ноември държавният ни отбор завоюва контрола в Кипър с 2:0.

Въпреки следващия гаф, с който стартира към този момент да се дълбае дъното, Кърстаич разгласи, че посоката продължава да е вярната. Липсвали единствено резултатите.

Той отклони въпроса за оставката с постоянния лаф “дайте да преспим ” и добави, че хората от ръкодството на БФС би трябвало да си свършат работата.

Всъщност те към този момент са почнали да се трудят в посока търсене на заместител на Кърстаич. Със сигурност той ще е българин и ще води държавния отбор в дуелите през идващия месец.

Варианти са селекционерът на младежите Александър Димитров и безработният след напускането на “Левски ” напролет Станимир Стоилов-Мъри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР