Младежи поискаха да бъдат изградени велоалеи в Асенoвград. По време

...
Младежи поискаха да бъдат изградени велоалеи в Асенoвград. По време
Коментари Харесай

На среща с кмета младежи поискаха велоалеи в Асенoвград

Младежи желаеха да бъдат построени велоалеи в Асенoвград. По време на днешната полемика на тематика „ Какво мога да направя за моя град “ възпитаници от асеновградски учебни заведения предложиха разнообразни хрумвания за възстановяване градската среда и изискванията за живеене.
Едно от предложенията бе да се изградят велосипедни алеи, посредством които да се облекчи трафикът на коли.
Идеята е добра, само че сложна за осъществяване, показаха от ръководството на Асеновград. Освен да се обезпечи финансиране, би трябвало да се обособят и зоните, през които може да минава една велоалея.
„ Градът ни е огромен, само че претъпкан, от архитектурна позиция. Това затруднява посоката на работа по осъществяването на един подобен план. “, съобщи кметът на Асенoвград лекар .
Той разясни, че в допълнение усложнение за построяването на велосипедни алеи носи освен характерната архитектурна конструкция на града. Паркиралите в нарушаване и дребното свободни зони за паркиране също биха попречили на реализирането на концепцията.
През Асеновград минават пътуващи за Смолян, Хасково, Кърджали, което в допълнение натоварва и усложнява автомобилния трафик. В полемиката бяха изразени отзиви, че основаването на велоалеи би могло да докара до повишение на случаите на пътя.
„ Улиците в Асеновград са тесни, няма задоволително пространство, поради което с велосипедните алеи би трябвало да се пресекат няколко основни пътни артерии. “, счита заместник-кметът инженер Мария Вълканова.
Преди повече от пет години е имало такава концепция, само че тя не се е осъществила, защото тогава не е открито финансиране, споделиха в умозаключение от Общината.
Други оферти по тематиката, отправени от учениците по време на срещата, са осъществяване на спортни междуучилищни шампионати, състезания и благотворителни начинания. В края на полемиката кметът Караиванов връчи документ „ Мениджър за един ден “ на трима единадесетокласници от СУ „ Свети Свети Кирил и Методий “ в Асенoвград. Божидар Костадинов, Жулиена Желязкова и Неврие Хаджиасан се срещнаха от близко с представители на управлението, административната работа и архива в Общината.
Пред учениците описаха, че активността на общинските чиновници не е лека. Най-сложното, съгласно младежите, са подробните трудове в документите. А най-трудно споделят, че е определянето и надлежно – разпределянето на годишния общински бюджет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР