Младежи от Смолян и Пазарджик се включиха в акция по

...
Младежи от Смолян и Пазарджик се включиха в акция по
Коментари Харесай

Добрият пример: Младежи почистиха река Черна

Младежи от Смолян и Пазарджик се включиха в акция по разчистване на коритото на река Черна. Инициатор е смолянчанинът Дейвид Папратилов, който е член на риболовното съдружие “Олимпик 2002 “. Той съумява да събере съидейници от родния си град, а на помощ на младежите пристигнали и техни сътрудници - Fishing клуб - Пазарджик.

„ На 1 февруари, при откриването на риболова за пъстърва, отидох за риба. Стана ми доста неприятно, че коритото на река Черна е доста мръсно и цялостно с отпадъци “, описа пред Българска телеграфна агенция Папратилов. След съвсем през целия ден събиране на отпадъци в региона на смолянския квартал „ Устово “ са събрани боклуци в над 150 чувала.

„ Имаше всевъзможни отпадъци – изхвърлени гуми, мебелировка, щайги, само че най-вече бяха найлоновите торбички “, добави Дейвид Папратилов. Младежите решили най-малко два пъти в годината да се провеждат да чистят коритото на реката, която е тяхно обичано място за лов на риба. Те приканиха жителите на Смолян да спрат да изхвърлят боклуците си в реката. “В града има задоволително контейнери за тази работа, тъй като другояче след два месеца реката още веднъж ще бъде в същото положение - претрупана с отпадъци “, добави Дейвид Папратилов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР