Младеж на 24 години е задържан за жестокото убийство в

...
Младеж на 24 години е задържан за жестокото убийство в
Коментари Харесай

Син уби собствения си баща в София, казал на приятели

Младеж на 24 години е арестуван за жестокото ликвидиране в столичния кв. „ Павлово”. Той е наследник на жертвата. Това заяви прокурор Емилия Русинова от Софийска градска прокуратура. Задържаният е направил признания.

Бащата на килъра - 51-годишният Георги Николов, бе открит мъртъв в столичния кв. „ Павлово “ на 4 ноември към 13:10 часа с прорезно-прободни рани.

Съученици на Йоан го разпознали, само че премълчали

Арнаудова: Разследваме всички, премълчали за Йоан!

„ Влошени фамилни връзки са причина за убийството. Родителите са се развели и имаме данни за осъществяване на експанзия от страна на убития. Това са данни, които следва да се проверят”, уточни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов.

От събраните по делото доказателства излиза наяве, че убийството е осъществено към 01:00 часа през нощта на 4 ноември.

Синът е отишъл в дома на татко си, позвънил на вратата, бащата я е отворил, а той от своя страна е нанесъл голям брой прободни рани, довели до кръвозагуба, а в след това и до гибел.

„ Начинът на осъществяване на закононарушението ни насочи, че то може да е осъществено от непосредствен човек, тъй като нямаше щурм. Починалият беше по долни дрехи, което значи, че е отворил вратата на някой познат”, изясни комисар Иванов.

За причинителя има данни, че преди да извърши убийството е използвал наркотични субстанции от друг тип. Същата вечер е бил в компания със свои другари, с които е споделил, че има желание да убие татко си, само че никой от тях е възприел казаното от него на съществено. Задържаният не е осъждан, а единствената му престъпна демонстрация е била през 2007 година, когато е бил още малолетен и е обвързвана с осъществени хулигански дейности.

Старши комисар Иванов удостовери, че убитият е наследник на директорката на учебното заведение, където е учел арестуваният за убийството в „ Борисовата градина” Йоан Матев.

„ Починалият е неин наследник, а възможният причинител – неин внук, само че изрично няма връзка сред случаите”, акцентира комисар Ивайло Иванов.

Днес Софийският градски съд ще прегледа настояването за смяна на мярката за неотклонение на Йоан Матев, упрекнат за жестокото ликвидиране в Борисовата градина на 15-годишния Георги Игнатов.

Преди месец Матев изиска да напусне ареста, като стимулира молбата си с това, че към този момент 8 месеца е задържан без присъда.

Според прокуратурата обаче, закононарушението е с извънредно висока социална заплаха и той още веднъж може да извърши такова.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР