Младата певица от сирийски произход, която се превърна в интернет

...
Младата певица от сирийски произход, която се превърна в интернет
Коментари Харесай

Шок във Франция! Красавицата Манал се оказва прикрита джихадистка?!

Младата певица от сирийски генезис, която се трансформира в интернет сензация след представянето си във френското телевизионно съревнование " The Voice ", напусна шоуто поради рецензии към нейни мнения в обществените мрежи. В един от мненията си 22-годишната Манел Ибтисам показва подозрение, че нападението на десетки пешеходци с голям камион през 2016 година в Ница е било терористично.

Във Франция, която е към момента разтерзана от политическите борби преди президентските избори предходната пролет, както и от джихадистки и расистки офанзиви, телевизионното показване на Манал изглеждаше като лъч на вярата.

Синеоката Манал извърши на френски и арабски песента на Ленард Коен " Hallelujah " по френската национална телевизия, появявайки се на сцената със забулена коса. Тя беше любимец в риалити шоуто, олицетворение на полезностите на взаимното общуване и толерантността.

Видеото с нейното осъществяване на " Hallelujah " е гледано над 900 000 пъти в YouTube. Изявите й в обществените медии обаче разкриха друга страна на личността й. Именно мненията и оценките й за офанзивата в Ница на националния празник 14 юли, стана причина телевизионната мрежа TF1 да заяви, че обмисля да я дисквалифицира от конкуренцията. Не може да допуснем присъединяване в шоуто на човек, който прави противозаконни изявления, обявиха от TF1 във вторник.

Френски медии оповестиха, че ден след зверското нахлуване с камион в Ница през 2016 година, когато починаха 86 индивида, Манал е написала: " Добре е, че стана рутинно, по една офанзива на седмица! ". " И с цел да е постоянно безкористен, " терористът " е взел документите за идентичност със себе си. Истината е, че, когато планирате да вършите нещо мръсно, не забравяте да си вземете документите ", написа още Манал.

Постът й е с хаштаг " #PrenezNousPourDesCons ", което значи " вземат ни за идиоти ". Шофьорът на камиона, погубил 86 индивида, бе 31 годишен мъж от Тунис. Седмици по-късно нахлуване имаше друго – в черква в градчето Сент Етиен дю Рувре, където възрастен духовник бе погубен. " Реалният терорист е нашето държавно управление ", написа по този мотив Манал.

Тези разкрития провокираха стихия в обществените медии. Някои хора обявиха, че мненията на Менел са огорчение към жертвите на офанзивата в Ница. Асоциацията на околните на починалите разгласи, че са " неприемливи ". Мненията обаче се разделиха, като имаше и такива, че тя е била незаслужено подложена на критика, тъй като е мюсюлманка. След като писанията й в обществените мрежи станаха една от най-обсъжданите тематики във Франция, Манал се извини и сподели, че тя " явно е осъдила тероризма ". В петък обаче заяви, че напуща шоуто. Във видеообръщение на британски, качено във Facebook, тя споделя, че в никакъв случай не е считала да нарани някого и концепцията, че ще го направи съзнателно, й носи огромно страдалчество.

Манал е родена във Франция от татко сириец и майка алжирка. Реагирайки на нападките, тя сподели, че изказванията й за тероризма са били " извадени от подтекста " и " не отразяват моите възгледи ". Тя не се опита да сложи бележките си в нов подтекст. Манал написа, че посланието й е за " обич, мир и приемливост и доказателство за това е, че пея " Hallelujah " на Ленард Коен – ария, която съвършено илюстрира посланието, което желая да изпратя като актьор ". Нейното осъществяване на арабски на песента на Коен обаче се отклонява от това обръщение, съгласно някои медии. Докато френският превод е правилен на британския оригинал, в който се приказва за това по какъв начин Цар Давид е прелъстен от Батшеба и женската половост, в арабската версия се споделя за мъж, " обкръжен от тъма ", до момента в който не намерил Бога. Тази версия е била написана преди години от кувейтки създател, който приспособява ислямска поезия към западни поп мелодии.

Източник: mediapool.bg

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР