Млада майка, страдаща от тежко онкологично заболяване, се нуждае от

...
Млада майка, страдаща от тежко онкологично заболяване, се нуждае от
Коментари Харесай

Зов за помощ: Млада майка с тежко онкологично заболяване се нуждае от средства за лечение


Млада майка, страдаща от тежко онкологично заболяване, се нуждае от средства за лекуване, с цел да живее. Благотворителната акция под надпис " Живот за Дени " започва от родния град на 31-годишната Деница Николова – Роман.

В центъра на дребното крайискърско градче Роман е спретнат благотворителен базар.

„ Тази икона ще я запазя и когато оздравее Дени, ще й я подаря “, споделя Илияна Стефанова.



Дени е на 31, възпитател по специалност, майка на деветгодишен наследник. Миналата година след обзор при гинеколог научава тежката диагноза – рак на шийката на матката. Той в напреднал етап. Започва лекуване.

„ Мина през заплашителен пъкъл, многочислени химиотерапии и лъчетерапии в България “, изясни Илияна Лакова, другарка на Дени.

Семейството търси избавление в Турция и досега единствено финансира проучванията и лекуването. Но към този момент не е в положение, описват приятелките на Деница. И подемат акция в обществената мрежа. А щандовете пред градското читалище са отрупани с религия и вяра за болната, която след броени дни би трябвало да отпътува за клиника в Истанбул.

„ Целият град се активизира, засилва и реши, че би трябвало да помогне. Тя е на 31 години. Просто би трябвало да живее и да се грижи за детето си. 30 000 евро са нужни за първичното й лекуване “, споделя Илияна Лакова.

Само за ден в Роман събраха близо 5000 лв.. Хиляда лв. постъпиха в касичката и на дребните червенокръстци, пристигнали от прилежащия град Мездра.
„ Който може, дава, а който не може, оказва помощ по друга метод. Примерно ще показа за нашата самодейност. Защото е доста значимо да си добър човек, добрината постоянно се връща “, споделя Анна Минова, БМЧК – Мездра.

Подават ръка футболни почитатели, провеждат се търгове с аксесоари на известни спортисти, с цел да има " Живот за Дени ". На 17 септември в идеята за спасяването на младата жена ще се включат и от акцията " Капачки за бъдеще ".

Ако желаете да помогнете, може да дарите средства по тази сметка.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР