Млада жена и 53-годишният ѝ баща са издъхнали от усложнения

...
Млада жена и 53-годишният ѝ баща са издъхнали от усложнения
Коментари Харесай

Млада жена и 53-годишният ѝ баща починаха от грип в Пазарджик

Млада жена и 53-годишният ѝ татко са издъхнали от затруднения от грип в Пазарджик. Мъжът умрял в последните дни на януари в регионалната болница в Пазарджик, а през днешния ден и 26-годишната му щерка, оповестява Дарик радио.

Двамата са живеели в село Априлци. Седмица след заразяването с вируса опитвали да се лекуват сами у дома. Възрастният човек обаче бил признат в извънредно тежко положение в Спешно поделение и малко по-късно умрял. Жената пък припаднала в ръцете на лекарите и се схванало, че също е в сериозно положение. Веднага е била призната в реанимацията, само че макар напъните да бъде избавена, също умряла.

Изследванията им са позитивни за грип от типа АH1N1, прочут още като свински грип или „ Мичиган “. За трагичния край в този случай роля има решението на двамата да се самолекуват, изясняват лекари. Когато са попаднали в лечебното заведение, са били с тежка дихателна непълнота и провали по други органи. При бащата е имало и съпътстващи болести.

Преди дни в Областната болница издъхна и момиченце на 2 годинки от Велинград, също от вирусна зараза и последвала пневмония. Детето е лекувано два пъти несполучливо в частна клиника в родния си град, откъдето е превозено в Пазарджик. Тогава се разбра, че още две деца на 8 месеца и на 2 годинки са в сериозно положение в реанимацията на Второ детско поделение. Регионът към момента е с висока заболеваемост, епидемията не беше анулирана и в петък след следващото съвещание на Областния щаб за битка с грипа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР