Млад мъж се оказа сред издирваните лица в страната, без

...
Млад мъж се оказа сред издирваните лица в страната, без
Коментари Харесай

Абсурд! Млад мъж се оказа сред издирваните лица в страната, без да подозира

Млад мъж се оказа измежду търсените лица в страната, без да подозира. Той е общински чиновник, има непрекъснат адрес, не е престъпно проявен, само че все пак бил арестуван, до момента в който си подавал документите в КАТ.
Иван Димитров е на 27 години и работи като здравен посредник в община Твърдица. От години живее със фамилията си на непрекъснат адрес в град Шивачево.
От четири месеца, без даже да подозира, той е измежду търсените лица в страната. Разбрал го пред гишето на КАТ – Сливен, където подавал документи за професионален водач. На гишето задържали документите му и извикали патрулка, а служители на реда го отвели в районното ръководство.
Иван споделя за шока и терзанието, до момента в който униформените го отвеждали. "Докато пътувах, попитах защо става въпрос, някакви фишове ли, те ми споделиха, че аз съм бил пуснат за общонародно търсене ", споделя мъжът.
В патрулката не получил отговор на въпроса защо тъкмо е търсен.
В полицията схванал, че от 19 февруари е разгласен за общодържавно търсене като очевидец по дело. Категоричен е, че никой не го е търсил на непрекъснатия му адрес и не е получавал призовка. Мъжът работи в Шивачево към община Твърдица, кабинетът му е против локалното полицейско ръководство, всички служители на реда го познават.
От полицията в Сливен настояват, че Иван е търсен като очевидец по досъдебно произвеждане. Един от методите за разкриване на такива лица бил задържането им пред гишетата, когато потърсят административна услуга.
Димитров обмисля да потърси отговорност от институциите за неуместната обстановка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР