Млад мъж е разследван заради заблуждаващ пост за коронавирус, съобщиха

...
Млад мъж е разследван заради заблуждаващ пост за коронавирус, съобщиха
Коментари Харесай

Още едно разследване за заблуждаващ коронавирус пост във фейсбук

Млад мъж е разследван поради заблуждаващ пост за ковид, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Срещу 26-годишния е почнало дело, тъй като написал в групата на елинпелинското село Габра: " В селото към този момент имаме болен!!! Пазете се!!! ". Постът бил видян от кмета на селото, който подал сигнал в полицията.

" В хода на неотложно подхванатите оперативно-издирвателни дейности е открит причинителят на действието - престъпно проявен мъж на 26 години от Елин Пелин. След отчет в районната прокуратура по случая е формирано досъдебно произвеждане ", оповестяват от полицията.

Разследването е за предаване на погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника. Според Наказателен кодекс това закононарушение се санкционира с до 2 години затвор.

Това е следващото дело за заблуждаваща информация за болестта. Преди две седмици в Пловдив бе задържан чужденец, студент по медицина. Той бе арестуван, откакто написа във фейбсук, че в образователно заведение имало над 100 инфектирани. За заблуждаващи изявления бе упрекнат и икономистът Владимир Каролев, откакто бе задържан поради нарушение на карантината.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР