Проливен дъжд с гръмотевици и градушка с размерите на грахово

...
Проливен дъжд с гръмотевици и градушка с размерите на грахово
Коментари Харесай

Градушка и проливен дъжд удариха София

Проливен дъжд с гръмотевици и градушка с размерите на грахово зърно удариха София.

От Национален институт по метеорология и хидрология издадоха жълт код за проливни превалявания и гръмотевици в съвсем цялата страна през днешния ден. Количествата на преваляванията се чака да доближат до 20-35 литра на квадратен метър. В Западна и Централна България ще има условия и за градушки.

В четвъртък и петък ще доминира облачно време. През първия ден на доста места ще има превалявания, основно в Югозападна България е допустима и гръмотевична активност. В западната половина от страната ще има нараснала възможност за обилни по количества превалявания. Вятърът ще бъде от североизток, в източните региони ще е сдържан до мощен и там преваляванията ще са по-слаби, и на по-малко места. Температурите ще се намаляват.

В събота и неделя ще бъде най-вече слънчево и вятърът ще отслабне. След обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна в неделя над планините и Североизточна България, където ще превали. Сутрин ще е по-хладно, само че денем ще се затопли и в неделя оптималните температури ще бъдат сред 22 и 27 градуса.

В началото на идната седмица още веднъж над доста региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и се покачва вероятността за краткотрайни превалявания, в понеделник и за гръмотевични стихии, на повече места в страната. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Дневните температури ще останат над 20 градуса.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР