Мизерия, разруха и мухъл - в прекия и преносния смисъл,

...
Мизерия, разруха и мухъл - в прекия и преносния смисъл,
Коментари Харесай

Мизерия, разруха и мухъл в 8-мо РПУ в столицата принуждават хиляди софиянци да останат без лични документи

Мизерия, съсипия и плесен - в директния и преносния смисъл, обричат хиляди софиянци, които живеят на територията на 8 РПУ в столицата, да останат без персонални документи, съобщи БГНЕС.

Сградата на районното полицейско ръководство, в която се подават документи за промяна на персоналната карта и интернационалния паспорт, както и документи по работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР), са в потресаващо положение. Кабели стърчат през прозорците, разкачени радиатори носят мразовит мраз в така и така мизерните коридори, които не са виждали багра от десетки години. Олющени тавани, от които пада мазилка; дървени рамки на гишетата, сложени още при основаването на постройката и неремонтирани оттогава; разкъсан балатум по подовете, както и стръмни стълби плашат всеки, осмелил се да попадне в постройката по работа.

В постройката няма асансьор, а по подигравка гишето, в което се одобряват заявки за промяна на персонални документи, е на последния етаж. Това обрича хиляди хора с увреждания и възрастни жители да останат без документи, защото изкачването по толкоз стълби и промяната на документите на процедура за тях е безусловно невъзможна.

Майките с детски колички път би трябвало да носят количките и децата си на ръце по стълбите на 4-те етажа, с цел да заявят документ. Видно от положението на стъклата по прозорците, постройката - в пространствата и стълбите, не е почиствана от самото си строителство. Като контрапункт и безспорна насмешка с жителите пък по стените на постройката се кипрят UV-филтри за филтриране на въздуха.

Обслужваната от 08 районно управление (на МВР) Столична дирекция на вътрешните работи територия обгръща кварталите Дружба, Цариградски комплекс, Абдовица, Димитър Миленков и Бусманци, 10 села: Панчарево, Кокаляне, Пасарел, Лозен, Герман, Казичане, Кривина, Бистрица, Железница и Плана и 53 вилни зони с към 12 000 вили. Населението на територията на 08 районно управление (на МВР) Столична дирекция на вътрешните работи е към 96 000 души.

Състоянието на постройките на множеството районни полицейски ръководства в столицата са идентични. А типът им внезапно контрастира с думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, който се закани да бъдат осъществени поправки и да се влага в сградния фонд на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР