Митрополити от Светия синод на Българската православна църква - Българска

...
Митрополити от Светия синод на Българската православна църква - Българска
Коментари Харесай

Поклон пред тленните останки на патриарх Неофит в храм „Света Марина”

Митрополити от Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия (БПЦ-БП) и свещенослужители се поклониха пред тленните остатъци на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, които бяха изложени в храма " Св. Марина ", в двора на Софийската митрополия.

Със звън на траурни камбани беше посрещнато тялото на българския патриарх Неофит, който умря късно нощес след дълготрайно боледуване във Военномедицинската академия

В храма " Св. Марина " беше отслужен трисагий, или заупокойна молитва, за Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Траурната работа се водеше от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

След това в храма, в Софийската митрополия, можеха да влязат и миряни, които да изразят своята респект и да се простят с българския патриарх Неофит.

Днес ще има изключително съвещание на Светия синод, на което, според Устава на БПЦ-БП, ще бъдат взети решенията за организирането на опелото и погребението на приснопаметния патриарх Неофит.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР