Митрополит Николай води битка на живот и смърт с Бармалей.

...
Митрополит Николай води битка на живот и смърт с Бармалей.
Коментари Харесай

Митрополит Николай тръгва на война с Бармалей

Митрополит Николай води борба на живот и гибел с Бармалей. Това е сюжетът на бъдеща съветска компютърна игра. Проектът за православната цифрова веселба, който е въодушевен от спора сред църковните управляващи в Москва и Киев, получи най-голяма поддръжка в секцията за компютърни игри на коледните четения в столицата на Русия, заяви организация Интерфакс.

Главният воин – митрополит Николай, получава благословията на патриарха да сътвори в Цариград Второримска и Анадолска митрополия. В рамките на играта владиката ще би трябвало да покаже невероятни дипломатически умения в договарянията с служителите в турската столица, да се избави от злокобните сетки на Гюлен и Бозкурт и да не се подаде на шоколадови изкушения. На финала митрополит Николай би трябвало да победи основния изверг на име Бармалей. Не да го убие, а по приятелски да го вразуми и да въздигне в ранг Златорожки свещеник, споделя професорът от Московския държавен лингвистичен университет Роман Силантиев.

Бармалей е разбойникът от историите за лекар Охболи на детския публицист Корней Чуковски. В случая неговото име се употребява поради близкото му звучене с това на Цариградския патриарх Вартоломей, който на 5 януари т.г. подписа томос за признаването на автокефалията на Украинската правословна черква и зае антируска позиция в острия спор сред Киев и Москва.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР