Митрополит Николай не иска да е патриарх. Обявявам и декларирам,

...
Митрополит Николай не иска да е патриарх. Обявявам и декларирам,
Коментари Харесай

Води се война срещу вярата и Църквата! Митрополит Николай не иска да е патриарх

Митрополит Николай не желае да е патриарх. „ Обявявам и заявявам, че не искам и няма да приема да бъда включван като претендент за патриаршеския трон в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия следва да организира в сходство с нейния Устав “, съобщи той.

Митрополит Николай не желае да е патриарх

Решението си той разгласи първо на уеб страницата на Пловдивската митрополия вечерта преди да бъде определен наместник-председател на Синода, който да дава отговор за избора на нов патриарх в границите на идващите четири месеца.

Считаният за един от главните кандидати за патриаршеския трон, дядо Николай разгласи отхвърли ден преди Синода да избере собствен наместник-председател. Така в този момент осем митрополити могат да бъдат определени за глава на БПЦ.

Очакват се още отводи.

Откриват процедура за избор на нов патриарх на България. Първо обаче ще би трябвало да изберат митрополит на Сливенската епархия и едвам по-късно ще се пристъпи към избор на нова глава на БПЦ, напомня SafeNews.

Във вторник Светият синод се събира за избора на наместник-председател на синода. Негово ще е задължението дружно със Светия синод да приготвят избора на нов български патриарх, което би трябвало да стане най-късно до четири месеца след кончината на Неофит.

Деветима от 13-те ни митрополити покриват условията да бъдат определени за поста на патриарх.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР