Митрофанова да заминава за Москва. Ако искат, да го приемат

...
Митрофанова да заминава за Москва. Ако искат, да го приемат
Коментари Харесай

Спират ни газа? Митрофанова да заминава за Москва. Ако искат, да го приемат като плащане в рубли |

Митрофанова да отпътува за Москва. Ако желаят, да го одобряват като заплащане в рубли. Такава реакция предлага на българското държавно управление евродепутатът Радан Кънев във връзка , тъй като не плащала в рубли. Руската страна разгласи решението си нощес, а българската отговори, че е за подобен сюжет.

Наред с предлагането за изпъждане на съветската посланичка Елеонора Митрофанова евродепутатът установи по друга " болна " тематика: настояването за изпращане на оръжие на нападнатата от Русия Украйна, следното:

" Мотивацията за военно подкрепяне на Украйна е по-силна от през вчерашния ден. Виждаме, че икономическите компликации са разследване от експанзията на Кремъл и сме подготвени на всичко, с цел да я спрем, в наш личен народен интерес ".

Според него прекъсването на газа значи " неотложно да спре преносът по " Турски поток " към Сърбия и Унгария (или вероятно асимилиране на съответните количества) ".

Той дефинира съветския ход като " нервен " и като " блъф ", който би трябвало да бъде пресрещнат с подготвеност за ответно ембарго, който би трябвало да получи " спокоен и корав, и на първо място общ, отговор " от Европейски Съюз.

Цялата обява на Радан Кънев:

" От седмици беше ясно (аз най-малко три пъти предупреждавах и през български медии, и от трибуната на ЕП), че обстановката с доставките на газ ще ескалира и в случай че Европейски Съюз не наложи ембарго, Путин ще стартира да го употребява като оръжие.

За страдание, Европейски Съюз се забави и в този момент Путин пробва да раздели Съюза. " Спирането " (към момента газ очевидно се подава и към Полша, и към България) на газа единствено към две страни е явна провокация към Европейски Съюз. Истеричен ход, който би трябвало да получи спокоен и корав, и на първо място ОБЩ, отговор.

Русия е доста по-зависима от износа на газ за Европейски Съюз (над 70% от износа), в сравнение с Европа - от съветските доставки (около 40%) от вноса. Този блъф би трябвало да бъде пресрещнат с подготвеност за ответно ембарго.

На национално равнище в случай че за Полша прекъсването на доставките се преглежда през болната имперска вероятност на Кремъл като " наказване ", за България то е опасност. Акт, който демонстрира, че всякакво извъртане и умилкване е ненужно - за Кремъл ние сме отделила се " Задунайская губерния ", а не сътрудник. Нищо, с изключение на цялостно послушание, не се приема за приятелско държание. И по този начин е било от 1879 година до през днешния ден.

Но през тези години България доста пъти е доказвала, че е независима страна с достолепие. Че умереността и разсъдъкът не значат липса на гръбнак, че не се поддаваме на жестоко изнудване. И през днешния ден е време да го потвърдим отново.

Днес българското държавно управление би трябвало да прояви водачество и да съобщи:

- мотивацията за военно подкрепяне на Украйна е по-силна от през вчерашния ден. Виждаме, че икономическите компликации са разследване от експанзията на Кремъл и сме подготвени на всичко, с цел да я спрем, в наш личен народен интерес;

- прекъсването на газа значи неотложно да спре преносът по " Турски поток " към Сърбия и Унгария (или вероятно асимилиране на съответните количества);

- Митрофанова си отпътува за Москва. Ако желаят, да го одобряват като форма на заплащане в рубли ".



вижте .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР