Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност над 290

...
Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност над 290
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута за над 290 000 лв. в хладилен агрегат на Капитан Андреево

Митническите чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност над 290 000 лв. при инспекция на товарен автомобил.

На 28 май 2023 година на ГКПП-Капитан Андреево, на излизане от България в посока към Турция, дошъл товарен автомобил с турска регистрация. Мъжът в него пътувал от Германия през България и Турция за Ирак. При осъществена инспекция на ремаркето на автомобила от външната му страна, в хладилен елемент, митническите чиновници от Териториална дирекция " Митница Бургас " при Агенция „ Митници “ откриват недекларирана валута в размер на 150 000 евро. Недекларираните парични средства са с обща равноценност към 293 374 лв., оповестяват от Агенция " Митници ".

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура – Хасково-териториално поделение – Свиленград.

Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане мъжа, който е турски жител, за това, че на 28 май 2023 година на ГКПП-Капитан Андреево, при излизане от България за Турция, не извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна граница за Европейския съюз, и цената на паричните средства е в изключително огромни размери. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР