Митническите служители откриха два бойни пистолета и 68 патрона при

...
Митническите служители откриха два бойни пистолета и 68 патрона при
Коментари Харесай

Митничари откриха два бойни пистолета и 68 патрона в кола

Митническите чиновници откриха два бойни револвера и 68 патрона при инспекция на лек автомобил, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 20 ноември на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево ", към 23.30 часа, идва лек автомобил с непозната регистрация, ръководен от мъж с букви О.С. с двойно поданство – френско и турско, който дружно с двама спътници, пътували от Турция през България за Франция.

По метода " разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в джоб на яке, сложено в купето на лекия автомобил е открит военен револвер със премахнат сериен номер. В хода на инспекцията са открити още един военен револвер, укрит в куфар измежду облеклата на водача и 68 патрона – в гърба на шофьорската седалка.

Контрабандно пренасяните огнестрелни оръжия са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. На водача с букви О.С. на 33 година е повдигнато обвиняване по чл.242, ал.1, писмен знак " г “ от Наказателен кодекс.  и му  е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на 5000 лв., както и " възбрана за овакантяване рамките на Република България ", с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура - Хасково.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР