Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани 245

...
Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани 245
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута и злато за над половин милион лева в кола на МП Малко Търново

Митническите чиновници на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани 245 255 евро и 807,14 грама златни произведения при инспекция на лек автомобил, пътуващ към Турция, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 11.01.2023 година, към 19.20 часа, колата марка BMW с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието Малко Търново на изходящо трасе за леки коли и рейсове. В зоната за митнически надзор водачът и неговият сателит, румънски жители, са декларирали, че нямат нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция инспекторите откриват пачки с евро банкноти в персоналната чанта на пасажера в автомобила. В хода на контролните дейности са открити още пачки с валута и произведения от жълт метал, облепени към кръста на пасажера. Под задната седалка на автомобила също са открити произведения от жълт метал и валута.



Установена е общо недекларирана валута в размер на 245 255 евро с левова равноценност 479 677 лв., както и 807,14 грама произведения от жълт метал - използвани бижутерски произведения и слитъци. Според осъществената експертиза от експерт, всички произведения от жълт метал са направени от 14  карата злато (проба 585) и са на стойност 51 576 лв..

Недекларираната валута и златни произведения за общо 531 253 лв. са арестувани. Пътуващият в автомобила румънски жител с букви D.G. е показал в писмените си пояснения, че цялото количество валута и злато са негова благосъстоятелност.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Районна прокуратура – Бургас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР