Митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево задържаха 1147 опаковки

...
Митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево задържаха 1147 опаковки
Коментари Харесай

Иззеха контрабандни лекарства и цигари от автобус на Капитан Андреево

Митническите чиновници на Митнически пункт " Капитан Андреево " задържаха 1147 опаковки контрабандни лекарствени артикули и 8200 къса (410 кутии) цигари, укрити под задните седалки и в багажното поделение на рейс с пасажери. Установено е, че контрабандните лекарства и тютюневи произведения са пренасяли двамата водачи на рейса, оповестиха от Агенция " Митници ".

Превозното средство с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " на 31 юли 2023 година, към 16:00 часа, на входящо трасе в страната по маршрут от Турция за Германия през България. В зоната за митнически надзор екипажът на рейса и всички 54 пасажери са оповестили, че нямат нищо за обявление. При осъществената митническа инспекция инспекторите откриват под задните седалки в салона на рейса 3 кашона с 8200 къса (410 кутии) цигари с непознат акцизен бандерол, за които е открито, че са благосъстоятелност на водача на рейса – турски жител.

В хода на контролните дейности са открити в багажното поделение на рейса други 3 кашона, съдържащи общо 1147 опаковки лекарствени артикули, измежду които инжекционни разтвори, таблетки и мехлеми за лекуване на разнообразни болести. Установено е, че те са благосъстоятелност на втория лидер на рейса, също турски жител.

Контрабандните лекарствени артикули и цигари са конфискувани. Срещу двамата водачи на транспортното средство са формирани актове за откритите административни нарушавания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР