Митническите служители на Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова

...
Митническите служители на Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута на стойност 453 хил. лв. при четири проверки на Капитан Андреево

Митническите чиновници на Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равноценност 453 277 лв. при четири обособени инспекции , оповестява Агенция " Митници ".

На 14.06.2023 година към 01.20 часа на граничния пункт дошъл товарен автомобил с турска регистрация на път от Кралство Белгия през България за Турция. Превозното средство, ръководено от турски жител, било селектирано за щателна митническа инспекция.

В хода на физическия надзор на разнообразни места в шофьорската кабина били открити еврови банкноти. Общото количество на недекларираната валута е 72 830 евро с левова равноценност 142 443 лв.. По случая е формирано бързо произвеждане.

Малко по-късно през същия ден на трасе " Входящи леки коли и рейсове " дошъл лек автомобил Land Rover с швейцарска регистрация. В зоната за митнически надзор, дамата - немска гражданка, която пътувала сама от Турция за Швейцария оповестила, че няма нищо за обявление. При осъществената щателна инспекция инспекторите разкрили под шофьорската седалка, завита в одеяло чанта, в която сред пакет мокри кърпи, са били укрити 42 000 швейцарски франка с левова равноценност 84 242 лв.. На нарушителката е формиран акт по Валутния закон.

На 13.06.2023 година при щателна митническа инспекция на рейс, пътуващ от Румъния през България за Турция в естествена празнина на тавана в пътническия салон и зад шофьорската седалка били открити 76 000 евро с левова равноценност 148 643 лв. . По случая е формирано бързо произвеждане.

Четвъртият опит за преместване на недекларирана валута е открит на 12.06.2023 година, когато в матрака на леглото в шофьорската кабина на товарен автомобил са открити 40 000 евро с левова равноценност 78 233 лв.. В хода на инспекцията се открива, че недекларираните средства са укрити от водача на камиона- турски жител, пренасящ стока от Германия през България и Турция за Ирак. На нарушителя е формиран акт по Валутния закон.
 Откриха недекларирана валута на стойност 475 хиляди лева на
Откриха недекларирана валута на стойност 475 хиляди лева на " Капитан Андреево "

Парите вили скрити във фабрична празнина на товарен автомобил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР