Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха близо

...
Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха близо
Коментари Харесай

Контрабандни парфюми и дрехи са задържани на Капитан Андреево

Митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " откриха близо 70 000 парфюма, дрехи, обувки и аксесоари, декларирани като прахуляк за пране. Това оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Те са открити в товарен автомобил. Шофьорът – турски жител, показва пред митническите чиновници документи за транспортираната стока – перилни препарати от Турция за Румъния. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности инспекторите намират в товарното помещение вместо заявената стока пратки и кашони с парфюми, текстилни произведения, обувки и аксесоари.

Открити са 35 510 парфюма и тоалетни води и 33 214 текстилни произведения, измежду които спортни комплекти, якета, блузи, мъжко долни дрехи, шапки с обозначения на световноизвестни марки. В колетите са открити още 264 чифта спортни обувки и 192 чанти, куфари и колани с лого на регистрирани търговски марки. Недекларираните общо 69 180 артикули са арестувани. На водача е формиран акт.

От началото на годината до този случай митническите чиновници " Капитан Андреево " са задържали над 850 хиляди продукта със знаци на регистрирани търговски марки. Според статистиката на митницата, през предходната година на пункта са иззети над 700 хиляди продукта, брандирани със знаци на международни търговски марки. Най-често стоките, обект на противозаконен трафик, са текстилни произведения, обувки и парфюми. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР