Митническите инспектори на ТД Митница Русе се натъкнаха на турски

...
Митническите инспектори на ТД Митница Русе се натъкнаха на турски
Коментари Харесай

Иззеха контрабандни стоки от турски автобус на Митница Русе

Митническите инспектори на Търговско дружество Митница Русе се натъкнаха на турски рейс, цялостен с контрабандно пренасяни артикули – цигари, текстилни и парфюмерийни произведения.

Автобусът, ръководен от турски жител по маршрута от Турция за Румъния, е спрян от проверяващите на изходящо трасе на Дунав мост при Русе, оповестяват от Агенция Митници.

При осъществената щателна митническа инспекция в багажа на един от пасажерите са открити 2 880 къса (148 кутии) цигари без български акцизен бандерол. Пътникът е декларирал, че ги придвижва за подарък.

В багажа на различен от пасажерите митническите чиновници намерили 900 текстилни произведения и 4 800 железни емблеми, брандирани с логата на международни търговски марки. Турският жител, в чийто багаж са открити, не е показал документи за закупуването им нито митнически документи за въвеждането им в Европейски Съюз.

В хода на инспекцията, митническите инспектори откриват също 209 парфюмерийни произведения в персоналния багаж на водача на транспортното средство. Той не е показал документи, доказващи закупуването им, нито наложителните митнически документи за въвеждането на стоките на територията на Европейски Съюз.

Всички открити контрабандни артикули са конфискувани, а на нарушителите са издадени актове за определяне на административно нарушаване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР