Митнически служители задържаха общо 15 190 кутии цигари при две

...
Митнически служители задържаха общо 15 190 кутии цигари при две
Коментари Харесай

Шофьор опита да пренесе на два пъти над 15 000 кутии цигари, скрити между кори за баница през Дунав мост

Митнически чиновници задържаха общо 15 190 кутии цигари при две инспекции на едно и също лице в региона на Дунав мост при Видин.

Превозното средство е селектирано за инспекция на 5 септември, откакто е било засечено да изчаква да навлезе в зоната на Гранично контролно-пропускателен пункт /ГКПП/-Видин.

Цигари. Снимка: Агенция „ Митници “

Товарната комбинация с хладилно ремарке пътувала към Англия , натоварена с хранителни артикули. Според транспортните документи камионът превозвал колета за двама получатели , разграничени с краткотрайна бариера. След сканиране във вътрешната предница на хладилното ремарке, където температура е по-ниска и достъпът по-труден , е маркирана зона с подозрителна компактност, което наложило да бъде осъществена щателна инспекция. 

По време на нея митничарите се натъкнали на 10 190 кутии цигари от три разнообразни марки , скрити сред замразени кори за баница и блатове за торти. По случая е формиран акт за определяне на административно нарушаване против юридическото лице – притежател на стоката, а товарната комбинация и стоката са освободени .

Цигари. Снимка: Агенция „ Митници “

Вместо да напусне страната и продължи към Англия лидерът върнал хладилния камион назад в страната и два дни по-късно се явил на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ферибот Оряхово “ със същата стока – кори за баница и блатове за торти, където скрити по еднакъв метод митническите инспектори откриват още веднъж тютюневи произведения с български бандерол, този път от една записана марка.

Намереното при опита за второ прекосяване количество цигари е 5000 кутии . Водачът отрекъл да знае за акцизните артикули и декларирал, че не са му предоставени документи за нея. Работата по случая продължава.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР