Митнически служители задържаха 501 литра нелегален етилов алкохол. Алкохолът е

...
Митнически служители задържаха 501 литра нелегален етилов алкохол. Алкохолът е
Коментари Харесай

Митничари задържаха повече от 500 литра нелегален алкохол в Бургас

Митнически чиновници задържаха 501 литра незаконен етилов алкохол. Алкохолът е открит при инспекция на физическо лице на неохраняем паркинг в региона на Бургас и в частен парцел. Двете инспекции са осъществени в границите на засиления надзор против нерегламентираното предпазване и търговия с акцизни артикули в региона на Черноморието. Това заяви Катя Иванова, представител на Регионалната митническа дирекция в Бургас.

Установено е, че търговецът продава наливен алкохол, като сега на инспекцията у него са открити 156 литра етилов алкохол, без документи за заплатен данък. Последвала е и инспекция в частен парцел - къща с дворно място, благосъстоятелност на различен мъж. Там митническите чиновници разкрили в приземно помещение на жилищната постройка шест пластмасови бидона, съдържащи разнообразни количества жълтеникава течност с аромат на алкохол. Измереното общо количество в бидоните е 345 литра. За алкохола не са показани документи, удостоверяващи заплащането на данък по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Взети са проби за лабораторен разбор и установяване на типа на арестуваните общо 501 литра артикули. След правене на лабораторните експертизи следва бъдат формирани административно-наказателни производства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР