Митнически служители са задържали 469 740 къса цигари в района

...
Митнически служители са задържали 469 740 къса цигари в района
Коментари Харесай

Задържаха над 23 хил. кутии цигари на Дунав мост 2 при Видин /снимки/

Митнически чиновници са задържали 469 740 къса цигари в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 при Видин-Калафат, оповестиха от Агенция "Митници ".
На 22 октомври в региона на граничния пункт, на излаз от страната, е спрян за инспекция товарен автомобил „ Фолксваген Крафтер “ с българска регистрация. По документи водачът транспортирал строителни материали (изолационни мрежи и кашони с боя) за Белгия. При направената инспекция митническите чиновници установявили, че в товарния отсек на микробуса се транспортират и 469 740 къса (23 487 кутии) цигари от 10 разнообразни марки, всичките с български акцизен бандерол.
От тях най-голямо количество са от известна непозната марка цигари – 60 000 къса (3000 кутии). Тютюневите произведения се намират в бокс-кашони, върху които са насъбрани строителни мрежи за шпакловка. Шофьорът обяснил, че цигарите са негови, като ги транспортира за бизнес сътрудници. Съставен му е акт за определяне на административно нарушаване, защото тютюневи произведения надвишават позволените количествата за персонална приложимост и за тях не са показани нужните съпътстващи документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР