Митнически служители предотвратиха опит за наркотрафик на 6.5 кг марихуана

...
Митнически служители предотвратиха опит за наркотрафик на 6.5 кг марихуана
Коментари Харесай

Митничари осуетиха опит за наркотрафик на Дунав мост 2 при Видин /снимки/

Митнически чиновници предотвратиха опит за наркотрафик на 6.5 кг марихуана в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2, научи организация BulNews.
Вечерта на 07.08.2021 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Дунав мост 2 митническите чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ – Търговско дружество Митница Русе са отклонили за инспекция товарен автомобил, пътуващ от Западна Европа за Турция и Иран. Било е открито, че транспортираната стока - разплодни яйца, дава отговор на показаните документи. В багажа на лидера и в естествените кухини на кабината, митническите чиновници са разкрили пакети, обгърнати в тиксо. Съдържащата се в тях зеленикаво-кафява листна маса е била тествана с полеви наркотест, като е реагирала на марихуана. Общото количество на наркотичното вещество е 6,5 кг, чиято стойност по предварителни данни възлиза на 26 000 лв..
Водачът на товарния камион – турският жител Н.Й., е бил притеглен към наказателна отговорност за наркотрафик. С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за установяване на мярката му за неотклонение.
Под управлението на Окръжна прокуратура – Видин се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР