Митнически служители откриха общо 3210 кутии (64 200 къса) цигари,

...
Митнически служители откриха общо 3210 кутии (64 200 къса) цигари,
Коментари Харесай

Спипаха над 64 000 къса цигари без документи на митниците у нас

Митнически чиновници откриха общо 3210 кутии (64 200 къса) цигари, облепени с български бандерол, при четири инспекции – две в региона на Видин и две в региона на Русе, оповестиха от Агенция "Митници ".

И в четирите случая цигарите са благосъстоятелност на водачите на транспортните средства, тютюневите произведения са били укрити и за транспорта им не са били показани документи според акцизното законодателство.

В първите минути на 08.12.2020 година митнически чиновници стопират за инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин – Калафат лекотоварен автомобил с българска регистрация. При инспекция на транспортираната стока митническите чиновници откриват на дъното на кашони и затрупани с пакети царевични пръчици 102 стека или 1020 кутии (20 400 къса) цигари с годен български акцизен бандерол от разнообразни марки и разновидности. Водачът на автомобила декларирал, че цигарите са негови, само че не разполага с съпътстващи документи според Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Същият ден, вечерта, при овакантяване на страната в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе, митнически чиновници стопират за инспекция микробус с българска регистрация. 23-годишният лидер и още шестима души пътуват за Германия.

При осъществена физическа инспекция митническите инспектори откриват, че в багажа на водача и на другите места сред багажа на пасажери се придвижват 310 кутии (6200 къса) цигари от разнообразни задгранични марки, облепени с годен български бандерол. Водачът отказал да даде пояснения по отношение на откритите акцизни артикули, които са конфискувани.

На 06.12.2020 година при друга инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 митническите чиновници откриват 1540 кутии (30 800 къса) цигари, всичките облепени с годен акцизен бандерол. Цигарите били увити в одеяла сред персоналния багаж на водач на товарен автомобил. Водачът в началото твърдял, че не транспортира акцизни артикули, а откакто митническите чиновници намерили тютюневите произведения, признал, че са негови, само че не разполага с нужните документи.

340 кутии (6800 къса) тютюневи произведения с български бандерол са арестувани още веднъж в региона на Дунав мост при Русе при инспекция на различен лекотоварен автомобил. Колата пътувала на 04.12.2020 година от България за Германия, ръководена от български жител. Митническите чиновници разкрили цигарите, укрити в естествени кухини в купето на автомобила.

По случаите са формирани актове за определяне на административни нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР