Митнически служители от Териториална дирекция Митница Варна задържаха над 10

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Варна задържаха над 10
Коментари Харесай

Митничари задържаха над 10 000 недекларирани инструменти във Варна

Митнически чиновници от Териториална дирекция " Митница " Варна задържаха над 10 000 недекларирани артикули – строителни принадлежности и елементи за тях, в резервоар, дошъл от Китай.



Контейнерът е разтоварен на Митнически пункт „ Варна Запад “ и по документи съдържа 18 типа профилирани артикули – уреди, употребявани в строителството, ръчни принадлежности и елементи за тях, импорт от Китай за Румъния. Декларатор е българска компания.



Стоките са показани за оформяне на митнически режим с процедурен код 42, което значи, че начисленото мито се заплаща при митническото оформяне в България, а Данък добавена стойност е дължимо в страната, за която е предопределена стоката – в тази ситуация Румъния. По метода „ разбор на риска “ чиновници на Отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница Варна селектират контейнера за щателна митническа инспекция на 11. 04. 2024 година

В хода на инспекцията митническите инспектори откриват, че действително наличното количество от всеки тип артикули е с към 10% повече от заявеното. Така с изключение на описаните в митническите документи близо 138 000 продукта, митническите инспектори преброяват още 10 563 недекларирани артикули, идентични като тип с заявените - пръскачки, фрези за гранит и метал, дискове за рязане на метал и гланциране, шлифовъчни устройства, револвери за силикон, гаечни ключове, клещи и други. Недекларираните артикули са арестувани и по случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР