Митнически служители от ТД Митница Варна задържаха голямо количество от

...
Митнически служители от ТД Митница Варна задържаха голямо количество от
Коментари Харесай

Ментета за 200 хил. лв. задържаха на Митница Варна

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Варна задържаха огромно количество от 26 766 недекларирани артикули, част от които с обозначения на световноизвестни търговски марки. Контрабандните търговски продукти на стойност над 200 000 лв. са открити при инспекция на резервоар, съдържащ пратки с разнородни артикули от Китай, импорт за България, оповестиха за Moreto.net от Агенция Митници.

Контейнерът е селектиран от чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ за щателна митническа инспекция, която е осъществена на 28.06.2023 година взаимно със чиновници от Митнически пункт „ Варна Запад “ и чиновници на Гранична полиция от ГПУ Варна.

В хода на контролните дейности са открити в контейнера недекларирани 26 766 броя търговски артикули, измежду които тениски, чанти, спортни обувки, аксесоари, защитни каски и очила, тромби за коли, ключодържатели, също и водни помпи, котлони, парочистачки и други домашен уреди. Установената първична обща стойност на контрабандните артикули е 205 324 лв..

Недекларираните 26 766 артикули са арестувани. Установено е, че част от тях имат и обозначения на предпазени търговски марки.

При инспекцията са открити измежду заявените артикули други 520 продукта, също с обозначения на международни марки. Те са арестувани в осъществяване на наредбите на Регламент (ЕС) 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. Предстои да бъдат известени притежателите на комерсиалните марки.

Оперативните дейности по случая не престават.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР