Митнически служители от отдел Борба с наркотрафика в ТД Митница

...
Митнически служители от отдел Борба с наркотрафика в ТД Митница
Коментари Харесай

Заловиха 3,6 кг метамфетамин в кучешка храна

Митнически чиновници от отдел " Борба с наркотрафика " в Търговско дружество Митница Русе предотвратиха контрабанда на 3.6 кг метамфетамин, укрит в пликове с кучешка храна, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 23 февруари към 9:00 ч. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 Видин-Калафат митнически инспектори селектират за щателна митническа инспекция товарен автомобил с полска регистрация. Шофьорът на транспортното средство е заявил, че транспортира кашони с текстилни произведения и пале с храна за кучета.

При физическа инспекция в част от пликовете с кучешка храна митническите чиновници откриват шест пакета, обгърнати с транспарантно фолио, съдържащи кристалообразно бяло вещество.

След изработен полеви наркотест инспекторите откриват, че веществото реагира позитивно на метамфетамин. Общото арестувано количество метамфетамин е 3 608 грама.

Под надзора на Окръжна прокуратура–Видин се водят дейности по следствие за осъществено закононарушение.

С разпореждане на проверяващия орган полският жител, управлявал транспортното средство, е притеглен в качеството на обвинен за опит да придвижи през границата на страната без съответно позволение високорисково наркотично вещество. Той е арестуван за период до 72 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР