Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ -

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ -
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни облекла и парфюми при два отделни случая

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ - Групово дело МРР задържаха 189 недекларирани дрехи при митническа инспекция на рейс с пасажери в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " - Русе, както и 112 парфюма в шофьорската кабина на товарен автомобил , преминаващ през Министерство на правосъдието " Калотина ", оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".

Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за Румъния. На 27 ноември е отклонен в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " - Русе за щателна митническа инспекция. В пет  полиетиленови колета, придружавани от водача на рейса, са открити при инспекцията 115 блузи и 74 спортни комплекта с обозначения на 10 разнообразни световноизвестни марки.

За тях  не са показани документи за закупуването им или митнически документи за въвеждането им на територията на България и Европейски Съюз. Водачът на рейса, турски жител, обяснил, че ги е взел от Турция и ги придвижва за Румъния. Стоките са арестувани.

Съставен е акт за откритото административно нарушаване. Ще бъдат известени и правопритежателите н а съответните търговски марки, заради подозрения за нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност.

При различен случай - митнически чиновници откриха контрабандни парфюми в шофьорската кабина на товарен автомобил, преминаващ през Митнически пункт " Калотина " . Камионът, ръководен от босненски жител, е дошъл на Министерство на правосъдието " Калотина " на 26 ноември на трасе „ Изходящи товарни МПС ”. -->

При осъществената митническа инспекция, в два кашона в кабината на водача са открити 1 12 броя парфюми с обозначения на разнообразни световноизвестни търговски марки.



Недекларираните парфюми са арестувани.
Срещу водача на автомобила е формиран акт за откритото административно нарушаване. За случая ще бъдат известени правопритежателите на съответните търговски марки, заради подозрения за нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност.

При подобен случай предния ден, за който Агенция „ Митници “ заяви, 352 броя „ маркови “ парфюма  бяха открити в осем кашона в товарното помещение на различен камион на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " - Видин при митническа инспекция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР