Митът за българската гостоприемност за съжаление е само мит, а

...
Митът за българската гостоприемност за съжаление е само мит, а
Коментари Харесай

Крадат номерата на колите на украинските бежанци във Варна

Митът за българската гостоприемност за жалост е единствено мит, а огромна част от обществото ни не прави разлика сред положително и зло, сред жертва и агресор.

" Добър ден. Тази вечер имахме доста противен случай - откъснати са регистрационни табели от 3 автомобила с украински номера, не са пипнати българите, стоящи до нас. " Писма за благополучие " не останаха.

Полицията не ни оказа помощ с нищо. Може би някой ще го откри някъде - ще сме доста признателни за премията. И въпреки всичко внимавайте, снимайте през нощта "

Това написа Нелли Радецкая в групата " Помощ за украинските бежанци ",, написа.

" А Вие не знаете ли, че не се паркира на тротоар и на зелена повърхност? Може да си измиете колата, само че не можете да спазвате обикновени правила. Центърът на Варна, не Ви е център на някое село. Засрамете се от паркирането Ви!, написа варненски член на групата.

" Това е улицата на гърба на ВИНС без излаз. Защо би трябвало постоянно с неприятно да ни запомнят. Дано се намерят номерата. Някой от гняв и завист го е направил ", написа различен консуматор.

И тъй като е улица без излаз може да паркираш като селянин по средата ли!? Там нямаше ли обозначени места за паркиране-синя зона.

 Заформи се и полемика:

" Разбирам и тази позиция и сте права за което, само че с още едно нарушаване нещата не се оправят, а се утежняват. Кражба, служене с контролни знаци и коригиране на номерата на МПС е закононарушение по принцип.

И то по Наказателен кодекс, паркиране на погрешно място се санкционира с санкция и е административно. Така ли се реализира баланс, на едното се отвръща с по-сериозно нарушение? И тъй като е улица без излаз може да паркираш като селянин по средата ли!? Там нямаше ли обозначени места за паркиране-синя зона. "

" Общинско дружество „ Паркинги и гаражи “ е солидарно с украинците и не репартира погрешно паркираните им коли. Това заяви негов чиновник, който от боязън не посмя да каже името си, написа rns.bg.

Същият отхвърли да посочи и кой е заповядал тази „ взаимност “, която и да бъде призната за „ естествена “, би трябвало да стане по избрани правила и ред. Кой реши, че варненци ще заплащат и ще са солидарни с причинители на нарушавания, единствено тъй като те не са солидарни с страната си и вместо да са на фронта, нарушават разпоредбите у нас?

Не желаеме да сме солидарни с извършители на разпоредбите и законите, още по-малко ние да плащаме вместо тях! Ако през днешния ден сме толерантни със скъпите украински лимузини, а на следващия ден един украинец убие някого, още веднъж ли ще би трябвало да сме солидарни, питат възмутени варненци?

В 9,32 ч. тази заран персонално позвъних на тел. 112, с цел да подам сигнал, че на ул. „ Баба Рада “ има две погрешно паркирани коли. Представих се и издиктувах номерата и марките на колите с молба същите да бъдат репартирини, тъй като са паркирани на неразрешено място и пречат на придвижването. "

" Аз отново да кажа разбирам Ви, тъй като и аз се нервирам, че не се съблюдава нищо, изключително когато идваш тук да търсиш помощ! Но и не рядко виждам по какъв начин се карат и даже бият на улицата в София поради паркоместа или отнето преимущество, което е жалка картинка.

Ако в града там е такава обстановката и локалните органи не си правят работата, дори правят очевидни нарушавания, няма ли по какъв начин да се сезира идната институция?

Проблемът по Черноморието с паркоместата занапред стартира, както и бежанските талази. Трябва да се търси решение сигурно, тъй като обстановката ще ескалира бързо. Днес са номерата, на следващия ден колата ще е на сол... А с тази кола може дете да возят.. (не имам предвид паркираната погрешно в поста). "

" Това е от завист направено. Има такива хора, където публичните парко местата си мислят, че като са пред блока им са техни. На мен ми се е случвало да ме " предупредят ", като ми вдигнат чистачките да не спирам, тъй като не съм от този блок ", продължава полемиката на фона на дефицита на паркоместа във Варна.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР