Мистерията около Новак Джокович започна да се разплита.Съдът в Австралия

...
Мистерията около Новак Джокович започна да се разплита.Съдът в Австралия
Коментари Харесай

Съдът в Австралия: Джокович е с валидна виза, освободете го

Мистерията към Новак Джокович стартира да се разплита.

Съдът в Австралия постанови Новак Джокович да бъде освободен, откакто съдията откри неразумност в метода, по който граничният чиновник е взел решението си за отменяне на визата на международния №1 в тениса, заяви Би Би Си.

Съдия Антъни Кели постанови, че заповедта за отменяне на виза на Джокович е " анулирана " неотложно.

Това значи, че визата му към този момент е годна и той може да влезе в Австралия.

Представител на Министерството на вътрешните работи е съобщил на съда, че друго министерство преглежда опцията да анулира визата на сърбина.

Въпреки че съдът се произнесе в интерес на сърбина, юристът, представляващ ползите на локалното държавно управление Крис Тран разгласи, че министърът на имиграцията на Австралия може да вземе решение за повторната анулация на визата.

Няколко часа продължи делото по проблема с Новак джокович. Проблемът породи по-малко от две седмици преди началото на тенис шампионата Australian Open.

Сърбинът беше арестуван на летището, когато дойде в сряда вечерта, откакто визата му беше анулирана.

Адвокатите внесоха тъжба в деня след задържането му, от която стана ясно, че Новак Джокович е дал позитивен тест за COVID-19 на 16 декември и е имал нужните позволения да влезе в Австралия.

След началото на съвещанието юристите на Новак Джокович имаха време да изложат своите причини и да обяснят още веднъж за какво той би трябвало да бъде позволен на територията на страната. Те са обяснили, че граничните управляващи не са следвали тъкмо процеса при влизането и не са му дали време, с цел да отговори на всички техни условия и запитвания.

Дори до момента в който течеше съвещанието, почитатели на Новак Джокович продължаваха да се събират пред хотела, където се допуска, че е бил той в изолираност.

Представителят на австралийското държавно управление, Кристофър Тран, съобщи по време на своята защита, че неотдавнашното преболедуване на COVID-19 на Джокович не го слага в позиция за освобождение от разпоредбите за влизане в страната при пътешестване, и отхвърли да има някаква процедурна неправда или недоказаност, обвързвана с решението за анулирането на визата на Джокович, заяви БНР.

Очаква се идната извоювана борба за Новак Джокович да бъде на корта, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР